avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare regim matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare regim matrimonial

Buna ziua! in urma unei mosteniri am primit un imobil ce a fost dezmembrat.. intrebarea mea este urmatoarea : in momentul in care m-am casatorit am ales comunitatea legala.. si anul acesta in septembrie se implineste un an de la oficierea casatoriei si vrem sa schimbam regimul in conventie matrimoniala.. care este pretul estmativ al unui astfel de act la Notar? pana in luna septembrie imobilul dezmembrat ( unul dintre loturile rezultate ) va fi trecut pe numele meu..in momentul in care schimbam regimul, vreau sa fie trecut si sotul pe actul casei.. atunci se vor schimba din nou actele? ( adica se va percepe acelasi onorariu la Notar de aproximativ 1300 lei? sau se va face doar o adaugare in actul casei a sotului si care este pretul estimativ al acestei schimbari? ) Va multumesc frumos! o zi buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:31, 15 Iunie 2014
Raspunsurile la intrebarile dvoastra le veti primi daca veti lua legatura cu un notar, intrucat onorariile acestor pot fi diferite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ganditi-va bine, foarte bine, daca vreti sa-l ,,improprietariti" pe sot! Dragostea nu inseamna sa renuntati la bunurile proprii, ba daca e conditionata de astfel de gesturi nu mai e dragoste! E plin forumul de sotii/soti care regreta (dar in general e tarziu, nu se mai poate face nimic) ca au gresit si au avut incredere oarba in partener!
Doar notarul la care veti face actul va poate raspunde la intrebarea legata de costuri.
Mergeti la mai multi notari si va veti lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în timpul căsătoriei? Maya.dumi Maya.dumi Buna ziua ! Eu si sotul meu construim un duplex cu fratele sotului meu . toate actele sunt facute pe numele cumnatului meu , iar noi dorim dezmembrarea casei ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite dupa casatorie moisenicoleta89 moisenicoleta89 M-am casatorit pe 20 septembrie 2013 si acum 1 luna am facut dezlipire in 2 loturi a unui imobil pentru care aveam drept 3/4 inainte de casatorie prin ... (vezi toată discuția)