avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în timpul căsătoriei?

Buna ziua ! Eu si sotul meu construim un duplex cu fratele sotului meu . toate actele sunt facute pe numele cumnatului meu , iar noi dorim dezmembrarea casei si a terenului iar jumatate sa fie vanduta catre fetita noastra care are 2 ani . am inteles ca este cam dificil , dar daca as cumpara eu este obligatoriu sa fie si sotul meu inclus ? El nu poate avea nimic pe numele lui si nu stim cum sa procedam .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:48, 11 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi are fetiță dvs de 2 ani niste mii de euro, ca să cumpere un imobil? :)
Puteti cumpara dvs singura, daca încheiati înainte o convenție matrimonială de separație de bunuri, urmând ca imobilul achiziționat să fie al dvs propriu.
Puteti modifica regimul matrimonial pe cale conventionala sau judiciara.
Doamna, care este problema cu imobilul pe numele sotului?
Sotul meu nu poate avea imobil pe numele lui pt ca este intr.un contract care impune lucrul asta

Doamna, care este problema cu imobilul pe numele sotului?

Multumesc mult !!
Raluca Balan a scris:

Păi are fetiță dvs de 2 ani niste mii de euro, ca să cumpere un imobil? :)
Puteti cumpara dvs singura, daca încheiati înainte o convenție matrimonială de separație de bunuri, urmând ca imobilul achiziționat să fie al dvs propriu.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Donatie teonicola16 teonicola16 Buna ziua!Va rog ,sa-mi spuneti daca la un apartament primit ca donatie de catre sot se poate trece,cu acceptul lui ca proprietar,si sotia in act. Mai ... (vezi toată discuția)