avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua!Va rog ,sa-mi spuneti daca la un apartament primit ca donatie de catre sot se poate trece,cu acceptul lui ca proprietar,si sotia in act.
Mai explicit,sotul primeste o donatie in timpul casatoriei si este doar el trecut pe act.Vrea ca sa fie inclusa si sotia.Cum se procedeaza.Se poate face donatie intre soti sau act de vanzare-cumparare?E vorba de impartit 1/2 intre soti,nefiind vorba de un divort sau partaj ci pur si simplu pt o siguranta a zilei de maine.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teonicola16 , utilizator 13:09, 30 Ianuarie 2018
Pentru siguranta zilei de maine, se are grija de casnicie, nu de bunuri.
Dar ca sa va raspund la intrebare, sotul ii poate face un contract de donatie pe o cot ade 1/ din imobil sau sotii pot incheia o conventie matrimoniala la notar (comunitate conventionata) si sa transforme bunul respectiv, din propriu in comun.
contract de donatie pe o cota de 1/ 2 din imobil ?
Nu e cazul aici ca nu au grija de casnicie!Sunt alte probleme,deci sa nu judecam gresit.
Multumesc.
Aveti dreptul sa alegeti ce regim matrimonial doriti:comunitatea legala,separatia de bunuri sau comunitatea conventionala.Puteti incheia o conventie matrimoniala conf.art.330NCC.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi bun propriu un imobil cumpărat în timpul căsătoriei? Maya.dumi Maya.dumi Buna ziua ! Eu si sotul meu construim un duplex cu fratele sotului meu . toate actele sunt facute pe numele cumnatului meu , iar noi dorim dezmembrarea casei ... (vezi toată discuția)