avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conflicte de munca si asigurari sociale. Indreptare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conflicte de munca si asigurari sociale. Indreptare eroare materiala

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatorea speta:
In data de 31.01.2014 TMB s-a pronuntat in sedinta publica cu o sentinta definitiva cu un termen de recurs de 10 zile.Mentionez ca sentinta pronuntata imi era favorabila mie ca si contestator in acest proces.
In data de 16.05.2014 TMB se pronunta cu o solutie de indreptare a unei erori materiale in acelasi dosar.(in speta schimbarea unei date).In urma acestei pronuntari de indreptare a erorii materiale ,instanta acorda un termen de atac prin recurs de 15 zile.Instanta mentioneaza ca toate celalalte dispozitii din sentinta initiala raman neschimbate
In urma acestei pronuntari ,partea intimata introduce actiunea de recurs la CA Bucuresti.
Intrebarea mea este recursul este doar importiva deciziei de indreptare a erorii materiale sau si a celorlalte dispozitii din sentinta finala?
Cum se poate face recurs in luna iunie 2014 asupra unei decizii pronuntate in luna ianuarie 2014?
Mentionez ca eu nu locuiesc in Ro si urmaresc procesul doar pe portalul just.ro
Cel mai recent răspuns: sebacebe , utilizator 23:38, 20 Iunie 2014
Potrivit art.446 C.proc.civ.,incheierile pronuntate in temeiul art. 442 si 443, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 444 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor contradictorii ori completarea. Ca atare, încheierea prin care s-a soluţionat o cerere de îndreptare a unei hotărâri pronunţate în primă instanţă este supusă recursului dacă şi hotărârea îndreptată este susceptibilă de a fi atacată cu recurs.
Multumesc pentru raspuns!!
Din ce inteleg eu , desi castigi un proces,prin sentinta definitiva,iar partea intimata nu introduce recursul in termenul stipulat in sentinta finala,totusi partea intimata poate introduce recurs dupa 6-7 luni sau 2-3 ani impotriva sentintei prin care se pronunta indreptarea unei erori materiale,atacand deasemenea si sentinta initiala????

Doresc deasemenea daca este posibil sa imiexplicati care este diferenta dintre document:hotarare si document incheiere??
mai exact document hotarare are data 31.01.2014 iar documentul incheiere are data 16.05.2014
Multumesc


Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)
Termen recurs in cazul erorilor materiale din hotarare Ardox Ardox In hotararea instantei de fond s-au strecurat doua erori materiale, respectiv [b]numarul dosarului[/b] si [b]sectia[/b] tribunalului pe rolul caruia s-a aflat ... (vezi toată discuția)