buna ziua..suntem 3 frati,2 dintre frati si-au dat acordul prin semnatura la notar ca partea lor de mostenire sa-i parvina matusi sa devina proprietara...unul dintre frati nu a fost chemat la notar si nici nu a fost trecut de matusa in actul succesoral si totusi matusa si-a facut titlu de proprietate..intrebare? daca cei doi frati care au semnat s-au razgandit plus fratele care nici macar nu a fost trecut in actele succesorale actionam in instanta pe matusa [hoata] avem castig de cauza sa anulam actul de proprietate al matusi??multumesc ..!!!
Ca cei doi frati se razgandesc ... o fac degeaba !! :tooth:
DAR ca cel chemat la mostenire nu si-a dat acordul, asta ESTE cauza de nulitate a actului succesoral.
Rezolvarea intrebarii d-voastra tine de cunoasterea procedurii de dezbatere a succesiunii in fata notarului. Ati fost trei frati chemati la dezbaterea succesiunii. Ca notarul sa va elibereze certificatele de mostenitori, trebuia sa semnati toti, repet, toti mostenitoriii. Daca nu au semnat toti, notarul solutioneaza dosarul deschis la biroul lui prin invitarea d-voastra sa va adresati justitiei.
Nu poate avea loc nulitatea nici unui act, nu poate fi atacat niciun act deoarece notarul nu a eliberat un astfel de act. Explicatia am dat-o.
Asa ar sta lucrurile intr-o situatie ,,normala"
Pe de alta parte, din ce povestiti d-voastra inteleg ca ati venit la mostenire prin reprezentare, altminteri nu ati fi ajuns sa impartiti nimic cu matusa. Daca unul dintre mostenitori nu a fost citat, datele problemei se schimba si cred ca se trece in sfera penalului. Mergeti cu toate hartoagele pe care le aveti, d-voastra si fratii si consultati un notar/avocat.
In final intreb si eu, ca-s roman si nu ma mai mira nimic : ce fe de act are matusa ?