avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hartuit de CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

Hartuit de CNADNR

Buna ziua,
In 2010, primsc doua amenzi (din judetele Prahova si Giurgiu) cum ca am circulat cu masina far rovinieta. Precizez ca aveam rovinieta platita dar mi-am schimbat nr de inmatriculare. Ma cer de 2 ori de la munca sa merg sa trimit recomandate cu dovezile ca aveam rovinieta platita. Dupa citeva luni primesc somatide de la CNADNR CLUJ (eu fiind din judetul Alba) cum ca daca nu platesc amenda in nu stiu cite zile - ma executa.
Sun la CNADNR cluj si le explic situatia - le dau nr de dosar.. si-mi spun sa ignor somatia. Aspet rezultatele proceselor. Are loc primul proces - il cistig. Dupa citva timp merg la primarie sa-mi platesc impozitul si-mi spun de la primarie ca am de platit 2 amenzi. Duc dovada cistigarii primului proces si le explic ca astept sa aiba loc cel de-al 2-lea proces. Are loc al doilea proces - il cistig - de data aceasta pt ca procesul verbal primit de mine e nesemnat si nestampilat de agentul constatator. Il duc la primarie. NU E VALABIL pt ca SENTINTA CIVILA nu e semnata si stampilata de judecator ci am doar o hartie "comunicare" atasata de sentinta - care este semnata si stampilata de judecator. Imi zic - e problema lor.
Acum in 2014 deci dupa aproape 4 ani de la prima amenda primesc somatie de la primarie ca daca nu platesc amenda ma executa.
INTREBARI:
- CNADNR are dreptul sa trimita la primarie sa-mi retina amenda inainte de aflarea rezultatului procesului?
- Primarie poate sa ma execute pe baza procesului verbal nesemnat si nestmpilat ar procesului constatator dar nu poate sa tina cont de documentul judecatoresc
- Este datoria mea sa duc dovada nevinovotiei mele de la o institutie la alta?
MA SIMT HARTUIT! Ce pot sa fac sa nu ma mai puna pe drumuri? Deja m-am consumat o gramada!!
Am inteles ca in lumea civilizata avocatii se ocupa de astfel de cazuri. Exista vreun avocat care ar vrea sa se ocupe de acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:39, 18 Iunie 2014
Ma gandesc ca s-ar gasi unu-doi-trei-... avocati si in judetul Alba care sa se ocupe de baiul d-voastra cu cnadnr-ul :D Punctual:
1. trebuia sa depuneti la primarie un certificat de grefa in care sa se specifice ca impotriva procesului-verbal seria/numarul/etc s-a depus contestatie, care face obiectul dosarului nr. aflat pe rolul judecatoriei X.
2. primaria poate sa va execute pe baza unui proces verbal nestampilat si nesemnat, nu-i treaba primariei sa judece legalitatea unui proces verbal. Daca nu l-ati contestat inseamna ca si d-voastra sunteti de acord cu cele consemnate in procesul verbal. Documentul judecatoresc trebuie sa fie investit cu formula executorie, adica sa fie ,,forma finala", sa nu mai poata fi atacat la o instanta printr-o cale ordinara de atac.
3.Se pare ca e datoria d-voastra... Degeaba s-au bagat miliarde in sistemele informatice, rezultatul este ca a crescut numarul bugetarilor si al ghiseelor de unde trebuie sa primiti o aprobare, o stampila...sau sa duceti fel de fel de hartii.
Multumesc pt raspuns. Problema este ca cei de la primarie nu accepta raspunsul primit de mine de la judecatorie pentru ca:
1. Sentinta civila primita de mine NU este semnata si stampilata;
2. Sentinta civila nu este definitiva (adica poate fi contestata);
Poate judecatoria sa schimbe sentinta civila acum dupa 1.5 ani? Sa o faca definitiva? Pt ca - dupa cum spun cei de la primarie - numai sentinta definitiva poate folosi la anularea amenzii??

Va multumesc
Definitivati sentinta, care-i problema?! Cativa lei ?!
mda... am aflat... dar de unde sa fi stiut eu ca pot sa definitivez sentinta??? n-am mai avut astfel de probleme.... sentinte... procese... dar e batjocoritor din partea lor ca eu - care mi-am platit toate taxele - mai tre sa fac si astfel de lucruri ...
Acum ce sa va zic...necunoasterea legii nu poate fi invocata. Un sfat : cand investiti sentinta solicitati cel putin doua exemplare stampilate+semnate fata-verso din sentinta. Unul il veti depune la primarie si sa va mai ramana un exemplar, maine-poimaine va vor spune cei de la primarie ca aveti de platit o amenda si ciclul se reia :yes:
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)
Ajutor depunere dosar rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita-28 euro despagubire cnadnr andreiion88 andreiion88 Buna seara, In anul 2011 am primit 2 amenzi din partea cNADNR pentru ca am circulat in 2 zile consecutive peDN6 fara a avea rovinieta. Eu atunci am platit ... (vezi toată discuția)