avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantieri la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantieri la asociatie

Comitetul executiv al blocului nu vrea sa-i dea in judecata pe restantieri.Ce pot sa fac eu ca simplu proprietar,pot sa ii dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:11, 15 Iunie 2014
Nu puteti sa-i dati in judecata pe restantieri.

Trebuie sa va exprimati nemultumirea referitoare la acest lucru catre asociatia de proprietari printr-o adresa scrisa la care e bine sa aveti o dovada a inregistrarii ei, inclusiv trimitind-o prin posta, daca altfel nu vor sa v-o dea. Cu raspunsul primit sau, daca nu raspund, cu adresa scrisa inregistrata puteti actiona in instanta asociatia pentru ca nu isi face datoria, conform legii si contractului de asociere.

Totodata, puteti sa incercati sa schimbati conducerea asociatiei prin convocarea unei adunari generale extraordinare. Pentru aceasta este necesara semnatura a 50% + 1 dintre membrii asociatiei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Iulian MANEA, Contabil
Dv ca si proprietar nu aveti autoritatea,calitatea sa promovati actiune impotriva unui rau platnic ,care se inregistreaza cu sume cu titlu de restanta fata de asociatia de proprietari
Eventuala dv actionare in instanta ar beneficia de hotarare defavorabila dv
Dv eventual puteti sesiza oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa respecte si sa aplice unitar disp L nr 230/2007 art 50 si 51
Daca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari refuza sa respecte si sa aplice norma in vigoare aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare locatari impotriva altor locatari Cristian Ivanus Cristian Ivanus In asociatia de locatari in care locuiesc, presedintele a adoptat o \\"metoda\\" originala de recuperare a datoriilor de la cei care au restante la fondul de ... (vezi toată discuția)
Furnizorul a oprit apa BLETI BLETI RAJA a intrerupt furnizarea apei potabile din bloc deoarece asociatia de proprietari figureaza cu restanta le intretinere prin neplata a unor locatari a ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu maria.o maria.o As dori sa aflu daca poate fi actionat in penal pentru neglijenta in serviciu, Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari. (vezi toată discuția)