avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neglijenta in serviciu

As dori sa aflu daca poate fi actionat in penal pentru neglijenta in serviciu, Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:07, 14 Septembrie 2013
Pai CEx are contract cu Asociatia?
Pai tre' sa aiba, dom' Emil. Se cheama contract de mandat, esti ales in AG, ai foarte multe obligatii si apoi, penal sau civil, trebuie sa raspunda pentru actiunile sau neactiunile facute. De aceea este nevoie sa te gandesti bine daca sa intri sau nu in "hora". In cazul in care observi ca nu ai nici-o sansa de a indrepta lucrurile, te inscrii la coada de demisii. Se aleg altii care vor sa lucreze (in)corect, dar scapi de penal sau civil - ceea ce nu-i chiar de colo!
Deci, raspuns la intrebare: luati legatura cu un avocat, discutati si vedeti ce sfaturi primiti ca nu-i bine sa faci valuri si sa nu fii pregatit.
Am pus intrebarea in urma lecturarii in presa a unei declaratii a unui director Radet care afirma ca va da in judecata pentru neglijenta in serviciu Comitetele Executive ale asociatiilor care au acumulat debite mari, deoarece nu si-au indeplinit atributiile de a-i actiona pe restantieri in instanta.
Ma indoiesc tare ca RADET poate da in judecata comitetele executive pentru neglijenta in serviciu, deoarece RADET nu a semnat cu comitetul executiv contract pentru datul in judecata a restantierilor, ci pentru plata facturilor catre RADET.

Asadar RADET poate da in judecata o asociatie de proprietari pentru facturile restante, nu pentru activitatea neeficienta a comitetului executiv.
Ar fi un fel de bagat acolo unde nu-ti fierbe oala, adica in treburile interne ale unei asociatii, in modul ei de organizare si de a lucra, de a functiona, al acesteia.

Este doar o declaratie de presa, iar cititorii de ziare trebuie sa fie mai circumspecti in legatura cu ce scrie la ziar....
Aveti dreptate, doamna Elga, situatia aceasta cu presa nu dateaza de azi de ieri. Iata ce spunea Thomas Jefferson:
Advertising = The most truthful part of a newspaper.

Adica, mai pe romaneste, Reclama este partea cea mai de incredere a unui ziar.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Carturarul, utilizator

Alte discuții în legătură

Ag de completare a cex. gambette gambette Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Administratoarea delapidatoare vs. proprietari rau platnici bmirel2002 bmirel2002 Administratoarea blocului in care locuiesc a delapidat banii Asociatiei, datoriile cu tot cu penalitati cifrandu-se la ora actuala la circa 111.000 Ron la ... (vezi toată discuția)