avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neglijenta in serviciu

As dori sa aflu daca poate fi actionat in penal pentru neglijenta in serviciu, Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:07, 14 Septembrie 2013
Dar proprietarii bun-platnici ar putea face plangere impotriva CEx pentru neglijenta in serviciu, pe acelasi motiv ?
Nici asta nu cred ca se poate deoarece proprietarii sunt cei care si-au ales acest CE si tot ei pot forta, prin convocarea unei AG extraordinare, inlocuirea membrilor CE cu altii, eventual chiar cu cei care sunt initiatorii acestui demers.

Ca proprietar, constient de ceea ce trebuie sa faca un CE si vazand ca asta nu se intampla (chestiunea cu restantierii despre care vorbiti), nu poti sa asisti ani de zile la acest comportament si apoi deodata sa sari sa faci plangere. Esti la fel de vinovat ca si cel pe care l-ai ales, il poti da jos si alege altul, dar....n-ai facut-o, desi puteai sau macar aveai posibilitatea legala de a o face.

Poti sa faci plangere penala atunci cand o persoana aleasa face o ilegalitate, de exemplu fura din banii asociatiei sau ii foloseste abuziv in favoarea sa, in cardasie cu administratorul etc.
Cei care sunt alesi nu sunt angajati ca sa fi facut "neglijenta in serviciu". Ei sunt in "mandat".

Sanctiunea pe care, dv. ca proprietar bun-platnic, o puteti aplica este sa convocati o AG extraordinara si sa-i inlaturati pe cei care nu si-au indeplinit atributiile in mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag de completare a cex. gambette gambette Avem imprejurarea in care a fost convocata AG Extraordiara cu unul din punctele ordinii de zi de a alege inca 2 membri ai CE pntru completarea acestuia. In ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Administratoarea delapidatoare vs. proprietari rau platnici bmirel2002 bmirel2002 Administratoarea blocului in care locuiesc a delapidat banii Asociatiei, datoriile cu tot cu penalitati cifrandu-se la ora actuala la circa 111.000 Ron la ... (vezi toată discuția)