avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligatia de a face - actualizare suma cu dobanda ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligatia de a face - actualizare suma cu dobanda legala

Buna ziua,

Ma poate lamuri cineva in legatura cu termenul de prescriptie a unei datorii cu titlu de compensatie? Intrebarea mea este daca pot formula in instanta o cerere de chemare in instanta a ANRP - obligatia de a face, actualizare despagubire cu dobanda legala? Compensatiile au fost platite in sep 2012 (dreptul nasterii in 2008).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:36, 21 Martie 2015
Prescriptia este 3 ani. Da se poate face. Plata din 2012 a intrerupt prescriptia, fapt pentru care curge alta.
Buna ziua, si multumesc pt raspuns - trandafir2 . Exista pe undeva vreun draft de chemare in judecata pentru aceasta? am inteles ca trebuie facuta cererea intr-un fel in care sa renunt la un capat de cerere pentru a ramane doar dobanda de solicitat, deoarece stiu persoane care au pierdut la CA.
Pe ce norma v-ati intemeiat actiunea in despagubire?
Odata cu debitul principal ati solicitat si accesorii sau nu? Daca da, vi s-a aprobat s-au aprobat si accesoriile sau nu?
~ Conținut șters la cerere ~
adriana_c a scris:
Plata din anul 2012, facuta dupa implinirea termenului de prescriptie, nu mai intrerupe termenul de prescriptie.

Manifestarea neechivoca facuta in anul 2012 prin plata despagubirilor, reprezinta tocmai renuntarea la prescriptia implinita prin recunoastere tacita si neindoielnica, situatie in care poate incepe sa curga o noua prescriptie de acelasi fel. adica de 3 ani.

P.S. Trebuie vazut in ce baza s-au platit despagubirile in anul 2012 si care este cronologia procesuala, precum si solicitarile anterioare.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptie Nikk57 Nikk57 Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, . Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)
Actualizare pret cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit. Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a ... (vezi toată discuția)
calcul dobanda legala de catre executor ddianna ddianna Buna ziua, Legiuitorul da posibilitate executorului judecatoresc sa calculeze orice fel de accesorii obligatiei principale (dobanzi, penalitati )daca acestea ... (vezi toată discuția)