avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contracte la distanta - canapea
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contracte la distanta - canapea

Buna ziua
As dori sa stiu daca situatia prezentata mai jos intra sub incidenta Ordonantei 130 privind contractele la distanta si daca produsul poate fi returnat in termen de 10 zile.

Am fost intr-un showroom de mobila si am vazut un model de canapea si un cod de culoare din oferta standard a unui producator. In acel moment nu eram hotarat, asa ca am dat comanda ulterior pe email specificand modelul si culoarea care mi-au fost prezentate in showroom. Deoarece canapeaua nu era pe stoc, am platit un avans si s-a dat comanda la fabrica. Dupa o perioada mi s-a cerut sa platesc si diferenta pentru ca altfel nu puteau sa o aduca. Cand au adus-o am constatat ca este alta culoare decat ceea ce vroiam, mai precis codul de culoare pe care mi l-au dat in showroom corespundea unei alte culori / game de canapele si ca urmare vreau sa o returnez. Cei de la showroom spun ca nu este posibil deoarece este un produs facut la comanda iar culoarea am ales-o eu.
Mentionez ca produsul este in oferta standard a producatorului, el a fost facut la comanda doar pentru ca nu era pe stoc in acel moment.

Ce pot face in acest caz ? Se poate returna ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 16 Iunie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca acea canapea nu era in oferta, sau ati solicitat alte dimensiuni, alta culoare fata de standard, poate fi considerat produs la comanda si nu poate fi returnat.
Chiar si asa, daca aveti dovada ca ati comandat o culoare si v-au dat alta, sunt obligati sa v-o schimbe.
Nu va intelegeti cu ei, adresati-va curand protectiei consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre canapea extensibila. buna ziua. va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am mers intr-un ... iulia_79 iulia_79 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact ... (vezi toată discuția)
Returnare canapea pe motiv legat de dimensiunile ei danielamih danielamih Am comandat o canapea care a venit acasa dupa trei saptamani, exact asa cum am comandat-o insa, cand am vazut-o asezata in casa mi-am dat seama ca nu se ... (vezi toată discuția)
Returnare produse pentru srl alexpromote alexpromote Buna ziua, Am cumparat un produs ( lampa led manichiura ) de pe un site din Romania, in poza de pe site acest produs era de culoarea alba. Am citit la ... (vezi toată discuția)