avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare canapea pe motiv legat de dimensiunile ei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare canapea pe motiv legat de dimensiunile ei

Am comandat o canapea care a venit acasa dupa trei saptamani, exact asa cum am comandat-o insa, cand am vazut-o asezata in casa mi-am dat seama ca nu se potriveste ca dimensiuni in camera. Va rog sa-mi spuneti daca in acest caz o pot returna si daca exista o lege care ma ajuta in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:15, 12 Aprilie 2013
puteti sa o returnati daca nu corespunde dimensiunilor sau altor cerinte (ex. culoare, tip material) pe care le-ati comandat sau daca prezinta lipsa de conformitate (ex. deteriorata).
multumesc ptr raspuns.
eu am inteles din reclame si din alte cazuri intalnite si prin strainatate ca nu trebuie sa te justici. nu trebuie sa ai un motiv. intr-adevar este vina mea, dar daca am o lege care-mi da acest drept, de ce nu.
Depinde foarte mult daca aceasta canapea a fost facuta la comanda sau ati cumparat-o din magazin.
Daca a fost facuta la comanda, nu o puteti returna, daca corespunde cererii dumneavoastra .
Daca a fost cumparata dintr-un magazin ,a tunci puteti merge la magazin si sa negociati sa va schimbe produsul.
Daca ati cumparat-o online o puteti returna in termen de 10 zile ( este singura situatie in care puteti returna produsul cumparat, pentru ca se considera ca nu l-ati vazut in mod direct).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte la distanta - canapea daniel2014 daniel2014 Buna ziua As dori sa stiu daca situatia prezentata mai jos intra sub incidenta Ordonantei 130 privind contractele la distanta si daca produsul poate fi ... (vezi toată discuția)
Despre canapea extensibila. buna ziua. va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am mers intr-un ... iulia_79 iulia_79 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact ... (vezi toată discuția)
Renuntare la un produs ada2000 ada2000 Buna ziua, Mama mea a cumparat o canapea tip coltar, dupa achitarea acestuia ajungand acasa a constatat ca aceste nu corespunde ca si dimensiune, fiind prea ... (vezi toată discuția)