avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie cu executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie cu executare

Am primit o somatie de executare din partea unui cabinet de avocatura pentru un credit de nevoi personale , luat doar cu buletinul. Sotul avand un tractor mai putem trece tractorul pe copil sau sa il vindem ? La banca nu am girat cu nimic. Creditul este luat pe numele sotiei.
Cel mai recent răspuns: Ileanaa , utilizator 21:49, 16 Iunie 2014
DA, puteti sa-l treceti pe numele copilului sau sa-l vindeti.

Dar........

1. In cursul executarii silite, executorul judecatoresc poate analiza toate contractele de instrainare de bunuri din ultimii 3 ani si, eventual, le poate anula pentru a intoarce bunurile in patrimoniu Dvs.si a le executa.
2. Daca vindeti, primiti pretul deci aveti o suma de bani care poate fi executata

Ce e relativ interesant este faptul ca toate aceste actiuni prelungesc executarea dar o fac si mult mai costisitoare.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Mai am o intrebare va rog .Daca am vandut tractorul cu contract de vanzare de mana si au trecut 3ani la cineva si doar nu l-am scos de la primarie Este valabil contractul?
nu, e valabil intre parti intre dvs ca vanzator si persoana careia i-ati vandut. Poate fi executat insa de creditorul dvs, in acte dvs sunteti proprietar.
Mai am o intrebare .La cat timp de la primirea somatiei voi fi executat ? Ce acte trebuie sa primim cand suntem executati? Va multumesc.
Dupa ce trece termenul inscris in somatie.
Intai se vor indrepta catre venituri, conturi bancare, se va adresa care administratia financiara sa afle ce bunuri aveti...

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita danuta2002 danuta2002 Buna ziua. in 2008 am contractat un credit care nu am reusit sa-l achit. Creditul a fost contractat in baza salariului. nu am girat cu bunuri. Am primit ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita Ileanaa Ileanaa In 2007 am scos un credit de 5000euro sotul fiind coplatitor in 2010 am semnat o micsorare a ratei la jumatate cu banca alt grafic de rambursare alt contract ... (vezi toată discuția)
Executare connexgr connexgr Buna ziua, Am un credit ipotecar si avand in vedere ca posibilitatile de plata scad pe zi ce trece vreau sa stiu ce se va intampla cu bunurile mele.Locuinta ... (vezi toată discuția)