avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sta la baza elaborarii unei hotarari- principii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sta la baza elaborarii unei hotarari- principii filosofice sau art. de lege

Buna seara. Am tot citit hotararea prin care mi s-a respins actiunea de divort dar care bineinteles ca acum sunt in apel deoarece nimeni si nimic nu ma va putea obliga la un mariaj in care relatia nu mai merge si e grav vatamata si am constatat ca pe instanta de fond cea care s-a pronuntat de fapt ceea ce a determinat-o la elaborarea hotararii sunt tot felul de principii care suna cam asa: " conf. principiului situatia e......." , " conf. principiului care guverneaza procesul civil nu se poate........." etc. etc. etc. In aceeasi hotarare mi se dau nenumarate explicatii filosofice si lectii de familie ca certurile sunt " inerente" ca si cum acestea sunt normale sau ca daca nu mai locuiesc de un an de zile cu fosta sotie instanta ctez :" va da divortul numai daca isi va forma convingarea ca aceasta este definitiva" aceste aspecte din hotararea pe care am primit-o numi poate forma convingerea cum sa judecat procesul dupa principii ( dar cine sunt autorii acestor principii? ) sau dupa aspecte ce reflecta unul sau mai multe art. de lege, de aceea vin cu rugamintea la dumneavoastra pt niste informatii utile in ceea ce priveste combaterea aspectelor din hotarare care nu stiu daca sunt normale in ceea ce priveste partea filosofica cu citate din latina si multe alte texte care mi-au fost expuse dar fara de fapt in a se vedea situatia existenta, a neintelegerilor si a gravelor aspecte din ansamblul probatoriu a procesului iar codul familiei prevede clar " Art. 38
Instanta judecatoreasca poate desface casatoria prin divort atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila. ", de unde ideea sau iarasi principiul ca daca reclamantul este si el vinovat de situatie iar din dovezi rezulta clar grave aspecte relationale instantele resping divortul ca am tot citit codurile familiei si civile si nu am gasit nimic care sa impiedice desfacerea casatoriei din motivele expuse mai sus.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 09:38, 10 Mai 2009
intrebarea este retorica... :rolleyes: e clar ca ar trebui sa stea articole de lege,insa singurul raspuns poate fi, Romania Aveti avocat pentru divort ? poate trebuie sa-l schimbati...:-/
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Am inteles aluzia si va multumesc pt raspunsul dat. Este adevarat daca avocatul nu s-a implicat la ce putea sa ma astept, in timpul procesului trebuia sa ii dau ghionturi sa vorbeasca.
Cum poate fi de vina un avocat, daca hotararea provine de la "filozofi?"
Cel mult il puteti invinovati ca raceste prea repede...si corzile vocale ii sunt afectate.

Sper sa nu va supere cele scrise,m-am gandit ca va ajuta sa zambiti putin...
Schimbati ceva!:luck:
Asa e uneori trebuie sa mai si zambesti , nu trebuia sa decazi in astfel de moment aceasta complezenta ca urmare a defectarii corzii vocale a acelei persoane mi-a facut si un serviciu am schimbat ceva in sensul ca am hotarat sa merg singur mai departe sa-mi impun punctul de vedere sa studiez cat se poate de mult sa-mi elaborez singur cererile si sa-mi rezolv problemele pt ca nici el nu vorbea si nici pe mine instanta nu ma lasa pt ca mi se spunea citez:" v-ati angajat avocat" si atunci fa ceva daca poti . Multumesc pt incurajare.
Se spune despre principiile dreptului ca sunt: imuabile si valabile pentru orice tip si orice loc. exista o scoala istorica a dreptului ..unul dintre responsabillii cu filozofia asta era kant. Cica dreptul , asa cum este prezentat de kant, conform ,,scolii istorice a dreptului " , ar fi un ,,produs al constiintei colective", ale spiritului popular.
Conform unor ,,scrieri" din cuprinsul ,,teoriei generale adreptului", ,,principiile dreptului traseaza linia directoare a dreptului". Acestea orienteaza activitatea legiuitorului si alcatuiesc,,spiritul legii". ..,,idealul juridic" se oglindeste in principiile dreptului, iar prima forma a idealului juridic a constituit-o imaginea despre binele suprem. aceste principii confera certitudine dreptului ...
Cat despre divort...cine stie daca ati invocat motive suficient de convingatoare...Stiti ca ,,statul ocroteste familia", poate de aceea nu ni se permita asa de usor sa divortam . Printre principii ale dreptului si legi..mai sunt si unele ,,strategii" juridice.Insasi procedura este de asa maniera...ca poate omul se razgandeste intre timp.
Desi sunt sigura ca ati ,,studiat temeinic" institutia divortlului , aflati ca:
conceptul divortului se regaseste inca din antichitate, fiind pe deplin dezvoltat in Grecia Antica. Astfel, o persoana putea divorta doar cu acceptul unui magistrat, caruia trebuia sa ii prezinte motivele decizie sale. Daca motivele erau considerate suficiente, magistratul ii permitea celui interesat sa realizeze divortul si separarea.
Daca in Roma Antica renuntarea la casatorie era posibila pentru toti cei dornici in acest sens, crestinarea Imperiului Roman a adus restrictii si interdictii privind divortul, incepand cu Imparatul Constantin.
De-a lungul timpului, restrictionarea si interzicerea divortului si separarii au consacrat perioade intregi in care familiile erau obligate sa continue sa existe chiar daca conditiile reale faceau acest lucru imposibil in mediul normal, societatea ajungand in ultima perioada sa il reincluda in cadrul procedurilor civile.
Trebuie mentionat ca in timp ce in tara noastra divortul este permis, in anumite conditii motivate mai mult sau mai putin, in alte tari si in prezent acesta este interzis, nu exte prevazut sau este mult ingreunat.:)

Alte discuții în legătură

Doresc sa divortez si nu pot gbrlcostache gbrlcostache Sotul meu din 2004 are relatii cu diverse femei.Le-am descoperit pe tel.mobil,unele mi-au spus-o chiar ele.El a recunoscut o parte din ele.Continua mereu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)