avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venit si CASS -PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venit si CASS -PFA

Buna ziua,
sunt PFA infiintat in 30.04.2014, va rog sa-mi spuneti trebuie sa platesc impozit pe venit si CASS acum la 25 iunie?
Mentionez: am facut 2 facturi pentru serviciile prestate catre clienti.
Va multumesc!
Buna ziua!
Daca sunteti inregistrat la anaf platiti impozit si sanatate la 25.06.2014.
"Darile" pentru facturile emise se vor contabiliza prin depunerea declaratiei 200 in anul 2015.
Si de unde stiu cat am de plata?
Multumesc!
Daca inca nu ati primit acasa decizia cu ratele trimestriale de platit anticipat in contul impozitului pe venit si cass, calculati-va singura fata de venitul estimat din D220 pe care ati depus-o la inviintare sau mergeti la inspector si rugati-l sa va ajute cu valoarea de plata la acest termen. Dar nu intarziati caci altfel vi se calculeaza penalitati.
Venitul concret realizat in anul 2014 va va ajuta la inceputul anului viitor cand veti completa D200, asa cum vi s-a si recomandat in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)