avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reziliere Contract Servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reziliere Contract Servicii

Buna ziua,
doresc sa aflu opinia Dvs. referitoare la rezilierea de catre o soc. comerciala a unui contract de servicii telefonie cu 4 luni inainte de termen, dupa o colaborare de aprox. 15 ani; deasemenea ce temei legal pot invoca pt. a nu achita suma de bani la care e obligata soc.com. conform clauzei de reziliere anticipata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: laumari , utilizator 09:30, 20 Iunie 2014
Buna ziua!
In general, cand vorbim de reziliere, vorbim de culpa uneia din partile contractante. Daca dumneavoastra intrebati de temei pentru neplata sumei prevazuta ca daune-interese pentru incetarea inainte de implinirea termenului contractual, banuiesc ca nu e vorba despre o vina/greseala a partenerului contractual ci pur si simplu de dorinta dumneavoastra de a inceta contractul, corect?
In al doilea rand, nu imi dau seama de relevanta colaborarii de 15 ani: ati semnat atunci un contract care s-a prelungit dupa o anumita Perioada Initiala sau acum sunteti intr-un contract semnat recent (pe cine stie ce conditii/optiuni, diferite de cele de acum 15 ani)?
Astfel, dupa caz, trebuie analizat daca difera conditiile incetarii contractului in interiorul unei perioade initiale de cele ale unei eventuale prelungiri automate.
Cap-coada, in lipsa invocarii unei greseli/conduite necorespunzatoare a partenerului contractual, se vor respecta prevederile contractuale.
Cei 15 ani de colaborare va pot ajuta eventual pentru incetarea contractului in conditii amiabile, fara aplicarea de penalitati.

Spor si voie buna!
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract drepturi autor Diana Nestor Diana Nestor Buna seara, am semnat in Martie anul trecut cu o firma de evenimente un contract de colaborare pt 12 luni (cu prelungire automata dacă niciuna din părți nu ... (vezi toată discuția)
Încetare contract management artistic Claude23 Claude23 Bună ziua, Am încheiat în urmă cu 3 ani un contract de management artistic exclusiv cu un manager, pe 5 ani. În contract este specificat faptul că nu ... (vezi toată discuția)
clauza de confidentialitate contract de colaborare medeea2013 medeea2013 Buna seara, Sunt pe cale sa semnez un contract de colaborare dar sunt unele aspecte care imi ridica semne de intrebare. Si anume: -Remuneratia se va face ... (vezi toată discuția)