avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Reziliere unilaterala contract drepturi autor
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Reziliere unilaterala contract drepturi autor

Buna seara, am semnat in Martie anul trecut cu o firma de evenimente un contract de colaborare pt 12 luni (cu prelungire automata dacă niciuna din părți nu o notifica pe cealaltă de încetare) pe drepturi de autor, ca și persoana fizica, obiect activități promovare, pt reziliere unilaterala clauza contractuala este de 2 luni și Pe 8 Martie m-a anunțat sa încetez activitatea de a doua zi pt ca ea va inchide firma din cauza restricțiilor pe evenimente cu epidemia, m-am conformat și am cerut sa îmi trimita și o notificare in acest sens, a zis inițial ca nu are timp acum, sa aștept o săptămâna, termenul a trecut și nimic, iar zice ca nu are timp, sa o fac eu?! azi am aflat ca nu a închis firma, doar și-a redus activitatea, chiar am nevoie de aceasta notificare, nu am cerut drepturi banesti, pur și simplu refuza sa-mi trimita și am credite bancare, trebuie sa informez ca am rămas involuntar fără sursa de venit peste noapte, ce pot face in afara de a ma ruga de ea pe mail și telefon? Ca nu ajuta, ca și cum e problema mea! Diana
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2020
Diana Nestor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tudor Contas , utilizator 23:07, 16 Martie 2020
Diana, te rog să verifici dacă banca la care ai creditul nu a amanat scadenta ratelor. In cazul expus de către tine (fără a analiza dispozițiile contractului). Recomandarea mea este să pregătești un act adițional de încetare a colaborării, act în cuprinsul căruia să fie menționat contextul actual dar și intenția firmei de evenimente - e-mailul despre care ai făcut vorbire (e de preferat să vb și cu cei de la bancă dacă actul adițional despre care fac vorbire este util problemei tale).
Am verificat, nu a anunțat nimic, dar de ce ar fi datoria mea sa fac acest act?! Ca nu înțeleg, sincer! Partenerul contractual nu (mai) are in acest moment nicio obligație fata de mine, adică nici măcar sa închidă contractul cu justificările de rigoare?
Contractele, în general, încetează prin ajungere la termen, reziliere, denunțare sau acordul părților. Atât timp cât ai zis în prima ta postare ca ai nevoie de o dovada a încetării acestui contract (și el nu a încetat prin ajungere la termen) o atitunine proactiva din partea ta este de preferat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere ContSters22096 ContSters22096 daca am un contract cu o banca in care se stipuleaza urmatoarele: incetarea contractului devine efectiva numai dupa stingerea obligatiilor de plata ale ... (vezi toată discuția)
Act aditional Weisz Weisz Buna ziua Am un contract cu o anumita firma de televiziune, dupa expirarea perioadei contractuale s-a efectuat un act aditional valabil 2 ani, perioada ... (vezi toată discuția)
Upc nu doreste rezilierea unui contract al unei persoane juridice,prelungit abuziv leila memet leila memet buna seara,societatea mea a contractat un abonament de 2 ani de la upc de internet si televiziune,si acum pe data de 5 ian 2013 s-a incheiat;in decembrie anul ... (vezi toată discuția)