buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu una dintre conditiile de acordare a unui credit prima casa. o conditie principala pentru acordarea unui astfel de credit este ca solicitantul sa nu detina singur sau impreuna cu sotul, sotia, dupa caz, o locuinta cu o suprafata mai mare de 50 mp. spre exemplu, eu, am 32 de ani, divortata, cu un copil, si imi doresc un astfel de credit. in urma partajului am dobandit un teren pe care la momentul partajului a fost notata in cartea funciara o autorizatie de constructie a unui imobil cu destinatia casa de locuit, edificata in proportie de 85%. aceasta constructie este mentionata in actul de partaj ca si constructie extratabulara, edificata conform procesului verbal de receptie partiala eliberat de primarie, in proportie de 85%. din momentul partajului lucrarile au incetat, constructia este in aceeasi stare, iar prelungirea autorizatiei de constructie mai este inca valabila pana in 2015. intrebarea mea este. pot sau nu sa solicit un credit prima casa? mentionez ca adresa mea de domiciliu este cea la care se afla aceasta constructie. multumesc
multumesc frumos, cei de la banca la fel au spus dar nimeni nu imi garanteaza nimic. in final toti ceilalti sunt acoperiti de declaratia pe proprie raspundere pe care eu o dau in fata notarului cum ca nu am o alta locuinta, doar ca eu vroiam sa ma asigur ca nu fac ceva gresit sau ilegal. multumesc pentru raspuns