avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extratabular
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extratabular

Va rog sa-mi spuneti ce inseamna ca o constructie se preda extratabular. #-o multumesc!
Cel mai recent răspuns: kyntu , utilizator 12:57, 8 Februarie 2010
Drepturile reale cu privire la imobile pot fi constituite, modificate sau stinse numai prin înscriere în cartea funciară. Insa, potrivit art. 26 din Legea 115/1938 drepturile reale imobiliare se dobandesc fara inscriere in cartea funciara in cazul succesiunii legale si testamentare, vanzarii silite si exproprierii titularului unui asemenea drept nefiindu-i permis, inainte de inscrierea dreptului in cartera funciara, doar sa incheie acte de transmisiune sau de grevare a bunului.

deci probabil, va referiti la o constructie ce nu este inscrisa in cartea funciara.
in CM scrie :
" Pe acest teren se afla edificata o casa de locuit constr din chirpici in supraf de 55 mp si anexa gospodareasca in supraf de 10 mp, conf anexei nr _, elib de Primaria com __, jud __ la data de _ sub nr__ si certificatul fiscal nr __elib de prim com _, constructie care se preda extratabular, notarea acesteia in CF urmand a se face ulterior."
cartea funciara intabuleaza terenul dar nu si constructiile pe motiv ca nu sunt indeplinite cond art 20 alin 1 din legea 7/1996 "....(aceste constructii nu se regasesc in CM nr.../...)"
intrebare : cartea funciara a procedat corect ?
Multumesc frumos anticipat!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii terenuri b_mario77 b_mario77 Buna seara ! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea speta: Este vorba de un teren intravilan suprafata 2877 in acte...3030 suprafata reala ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata intre titlu de proprietate si masuratoarea ptr cadastru Adriana68 Adriana68 Suprafata din certificatul de proprietate ( teren+casa ) difera mult de suprafata masurata de cel care imi face cadastrul. In titlu de proprietate am 1335 mp, ... (vezi toată discuția)
Coproprietar cu statul pe terenul cumparat de mine irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)