avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigii terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigii terenuri

Buna seara ! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea speta:
Este vorba de un teren intravilan suprafata 2877 in acte...3030 suprafata reala masurata de expert in 88' la judecata bunicul cu fratii....din expertiza reiese ca bunicul are in posesie 1730mp pe care plateste impozit...pe aceasta suprafata pina astazi..adica 100 de ani..in 93'bunicul moare apare al 2 lea expert care nu vine la fata locului si copie expertiza de la primul expert doar suprafata din acte 2877 mp...se face indiviziune 1530mp bunicul...tata mosteneste si 1347mp cealalta parte...deci bunicul ramane cu 1530 dar plateste impozit pe 1700 datorita acelui surplus pina in 2019 cind tata face marire suprafata de la 1530 la 1700 mp pe baza folosintei si certificatului fiscal..cu geometrie teren....vecinul care cumpara terenul de 1347mp.acum 6 ani se intabuleaza peste noi pe motiv ca nu are mp..
el stia de acel surplus din care cere 10 cm...20 etc..hartuieste pe tata de 5 ani etc ...si face minus de suprafata de la 1347 la 1240..mutand surplusul in partea cealata de teren si ocpi il intabuleaza peste noi 1.2 metru/150 exact acel surplus si ne suprapune in cartea funciara ...ce e de facut?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
b_mario77, utilizator

Alte discuții în legătură

Suprapunere terenuri!!!!!!!!!!buna ziua...am facut un an acum marire de teren de la 1530 mp(1530 ... cosmin30 cosmin30 Buna ziua...am facut un an acum marire de teren de la 1530 mp(1530 mp se regasesc in sentinta din 93) la 1700 mp conform unui certificat fiscal(s a platit ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/ regranituire brindusha2010 brindusha2010 Buna ziua, maine am infatisare la proces, nu am avocat fiindca am o pensie foarte mica, sunt foarte suparata, am tot scotocit net’ul, sunt nesigura in ... (vezi toată discuția)