avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... STABILIRE MIEZUINA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

STABILIRE MIEZUINA

Buna ziua. In urma cu 8 ani am intrat in posesia unei case si teren.Pe o suprafata de aproximativ 15 m vecinii din spate ,cu ani in urma ,au intrat cu diferite constructii anexe pe terenul (actual al) meu cu 20-50 cm fata de miezuina.Acest lucru se vede clar luind ca punct de reper stresina casei mele si primul stilp din gradina. Acuma nepoata care a mostenit s-a apucat sa demoleze acele cladiri, lasind peretii dinspre mine drept gard. Cum pot sa cer sa se faca gardul unde ar fi corect? Mentionez ca in urma cu 4 ani am avut o discutie cu ei, cind mi-au cerut sa am rabdare ca o sa demoleze, dar se pare ca nu se tin de cuvant.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
JULIA59, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:58, 17 Iunie 2014
Stimat forumist,

La o primă vedere, ceea ce doriți dvs s-ar putea realiza cu o acțiune în revendicare și grănițuire.

Cu stimă.
Multumesc pt. raspuns,dar asta ce ar insemna?
Cu stima
Stimat forumist,

Înseamnă introducerea unei acțiuni civile împotriva vecinilor. Se va vace și o expertiță, urmând, dacă vă demonstrați unctul de vedere, să refaceți linia de hotar.

Trebuie, totuși, să apelați la un avocat. Procesele de acest gen pot genera dificultăți.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie tnik tnik Buna ziua tuturor. Situatie: propietate (casa la tara), cadastrata, intabulata, tot OK la litera legii.O latura a propietatti (curtii) care formeaza ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)