avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta cu reducere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta cu reducere

Decizie de respingere a pensiei, pt. motivul ca perioadele de gr. 1 dintr-o turnatorie nu s-au valorificat, deoarece functiile detinute nu se incadreaza in prevederile punctului 25 anexa1 din Odr. 50/1990.
Pentru a primi pensia de la data depunerii dosarului, in contestatia mea depusa in termen la CNPP, voi cere anularea deciziei si emiterea unei noi decizii, cu luarea in calcul a perioadelor lucrate in grupa 1sau modificarea deciziei de respingere?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 19 Iunie 2014
1. Faptul ca ati avut spor de munca grea si de toxicitate nu inseamna neaparat ca ati lucrat in gr. I de munca.

2. - Pentru astfel de functii, ca acelea avute de dvs., nu prea se justifica acordarea gr. I de munca, de aceea casele de pensii verifica atent astfel de cazuri.
- In cea mai optimista varianta ati fi putut lucra in gr. I de munca in proportie de cel mult 50% din timpul de lucru.

3. Pentru a fi beneficiat de gr. I de munca trebuie ca in arhivele unitatii sa existe, pentru fiecare an, liste nominale cu salariatii care au lucrat in grupe de munca, semnate de conducerea unitatii si de sindicat (reprezentantii salariatilor).
- Daca aceste liste nu exista sau nu s-au facut cel tarziu in 1990, cand a aparut Ordinul 50 atunci nu se mai pot face acum.

4. Daca nu exista aceste liste nu puteti sa dovediti niciunde ca ati lucrat in gr. I de munca.

si daca am si adeverinta noua in care se specifica nr. procesului verbal/ 1990 prin care mi s-a acordat grupa1 pe baza documentelor verificabile in arhiva turnatoriei ,mai pot sa ma incurce?Astept raspunsul dvs ,cu multa incredere. Va multumesc din suflet pentru profesionalism si sinceritate.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
cmkenzo, utilizator
1. Daca aveti toate documentele in regula este posibil sa va fie admisa contestatia.

2. In cazul in care Casa de Pensii are dubii asupra datelor din adeverinta poate cere angajatorului dvs. copii dupa documentele verificabie existente in arhiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Florin57 Florin57 Buna ziua, Dupa cum am mai spus am 33 ani vechime, 11 ani grupa I 2 ani si 10 luni grupa II, 5 ani de facultate la zi si 9 luni armata.Am primit deja un ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Florin57 Florin57 Buna ziua, Dupa cum am mai spus am 33 ani vechime, 11 ani grupa I 2 ani si 10 luni grupa II, 5 ani de facultate la zi si 9 luni armata.Am primit deja un ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)