avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM

Cercetarea penala a unui angajat atrage dupa sine suspendarea CIM?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 23 Iulie 2009
Plangerea o va depune un angajat cu functie de executie impotriva unui superior ierarhic.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

Suspendarea contractului individual de muncă pentru motivul că salariatul a fost trimis în judecată pentru o faptă penală incompatibilă cu funcţia deţinută, operează independent de existenţa unei plângeri penale formulata de catre angajator.
In acest caz, angajatorul nu poate suspenda CIM-ul angajatului, dat fiind ca plangerea penala nu este intocmita de acesta.
Buna seara :)
Poate o sa vi se para o intrebare prosteasca, dar mai bine o pun decat sa raman nelamurita :)
Asadar:
In situatia suspendarii CIM cu art.54 pe o perioada de un an, angajatorul este OBLIGAT sa reia relatiile de munca cu angajatul la expirarea perioadei daca angajatul isi exprima intentia de a lucra din nou, sau are posibilitatea sa nu-l mai reangajeze pe acesta? Si merg cu intrebarea mai departe. Daca angajatul(femeie) este insarcinat in 2 luni, ma sfatuiti sa oficializez chestia asta sau nu inca si sa spun dupa reangajare(daca poate fi vorba de reangajare).

"Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale."

Fiind vorba despre suspendare, dupa parerea mea, logic ar fi ca angalatorul sa fie OBLIGAT sa-l primeasca inapoi.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
andreia_81, utilizator
1. In perioada CFP contractul individual de munca este suspendat. Salariatul nu mai presteaza munca si nu mai primeste salariu dar el este in continuare salariatul unitatii, avand toate celelalte drepturi legale.
2. Dupa incetarea CFP salariatul revine la postul sau de dinainte de CFP, deoarece nu i-a fost modificat CIM.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim elenaduma elenaduma care este durata maxima de suspendare cim cu acordul partilor conform codului muncii? (vezi toată discuția)
Reintegrare in functia detinuta anterior suspendarii bak_is bak_is Buna ziua ! Intrebare : Cum se procedeaza in situatia urmatoare : Am semnat cu angajatorul o suspendare de comun acord pentru lamurirea unui dosar penal ce nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim plangere penala pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta vicentiu.gurlui vicentiu.gurlui Este legala suspendarea CIM daca angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului pentru motive care nu au legatura cu functia detinuta ? Din ... (vezi toată discuția)