avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelamurire plata factura cu tva, eu fiind neplatitor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelamurire plata factura cu tva, eu fiind neplatitor de tva

Buna seara,

Am urmatoarea nelamurire:
- acum o luna am infiintat o firma de consultanta si management;
- cei care s-au ocupat de infiintarea firmei ne-au recomandat sa mergem pe varianta neplatitor de tva si impozit de 3%;
- ulterior citind si documentandu-ma, am inteles ca nu este bine si legal cu impozit de 3 %, ci varianta cu impozit de 16% din profit.
- astazi am primit de la un furnizor de printuri o factura cu TVA;

Cum trebuie sa procedez? Trebuie achitata cu tva sau sa ii cer sa imi storneze factura?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:44, 16 Iunie 2014
Platitor de impozit pe microintreprindere de 3% sau de impozit pe profit de 16% e o discutie iar treaba cu a fi inregistrat ca platitor de tva sau nu, e alta.
Acum, daca la infiintare ati optat sa nu fiti platitor de tva de la inceput ci doar automat cand veti depasi plafonul, clientilor dumneavostra le emiteti facturi fara tva. Dar furnizorii dumneavoastra cand va emit facturile le completeaza in functie de cum sunt ei inregistrati pentru tva.
Deci la furnizori platiti intreaga factura iar in contabilitatea dumneavoastra, pretul de achizitie al bunurilor/serviciilor le veti introduce cu tot cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit / impozit microintreprindere szasza szasza Buna ziua Va rog sa imi raspundeti ca in cazul unui SRL- D nou infiintat care va vinde produse importate, adica va avea, achizitii intracomunitare, in jur ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)