avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca acest CM este emis doar cu 3 zile inainte de a naste si diferenta de 123 zile vor fi dupa nastere:
1 e obligatoriu sa stea in concediu medical toate cele 126 zile daca salariata nu doreste ? Sau cel putin cele 42 zile de dupa nastere?
2 salariata depune dosarul pentru CCC pentru 1 an. Dupa cat timp se poate intoarce la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei ?
3 beneficiaza de stimulentul de insertie pana ce copilul implineste 1 an sau 2 ani?
4 pentru a beneficia de acest stimulent trebuie sa i se inceteze suspendarea CCC si reluarea activitatii, conducerea unitatii este obligata sa.i accepte salariatei cerearea de reluare activitate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:50, 2 Iulie 2014
Buna ziua!
am revenit cu o modificare la situatia prezentata mai sus : salariata vrea sa intre in ccc pana la 1 an....in luna iunie are cateva zile de concediu medical lauzie....apoi a lucrat vreo 10 zile....si acum vrea sa intre iar in concediu indemnizatie 08.....e vreo problema ca a lucrat in aceasta perioada si apoi sa intre din nou in concediu medical pana se fac cele 42 zile si apoi sa depuna dosarul pt ccc copil 1 an ?
Multumesc anticipat !
1. - In primele 42 de zile de la nastere nu o puteti primi la serviciu, trebuie sa fie in concediu de lauzie (postnatal).
- Cele 42 de zile de postnatal trebuie sa fie consecutive.
- Nici medicul nu ii poate acorda concediul de maternitate cu pauze, asa cum doreste salariata respectiva.

3. In concediu crestere copil (CCC) se poate intra numai la cerere deci il poate solicita oricand doreste, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal postnatal mikaemy mikaemy Buna ziua!Va rog sa ma ajuta-ti daca se poate raspunzandu-mi la urmatoarea intrebare :Este posibil sa stau in concediu prenatal+postnatal mai putin de 126 de ... (vezi toată discuția)
Sunt administrator si singura angajata a unui srl si nu as vrea sa imi iau concediu de crestere a copilului andreeailiut andreeailiut Buna ziua, In luna mai urmeaza sa nasc si nu as vrea sa suspend activitatea firmei mele, pentru ca eu sunt singura angajata a SRL-ului si am locuinta ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate vaduva lacramioara vaduva lacramioara buna seara, va rog sa imi spuneti in mod concret cand trebuie sa depun actele pentru concediu de crestere copil 2 ani, copilul este nascut pe 12 ianuarie 2014, ... (vezi toată discuția)