avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din inchiriere

Am un apartament in Iasi pe care l-am inchiriat la o firma. Am facut contract dar nu am mers la nici un notar.
1) ce valoare are contractul semnat doar intre noi?
2) isi pot introduce in contabilitate chiria? in ce fel ma poate afecta asta pe mine?
3) trebuie sa declar la finante ceva? ce se intampla daca nu declar si ei baga in contabilitate chiria?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:35, 17 Iunie 2014
1) ce valoare are contractul semnat doar intre noi?

Contractul de locaţiune a bunurilor imobile (inchiriere) nu trebuie sa fie autentic, deci e valabil prin semnarea acestuia de catre parti.

2) isi pot introduce in contabilitate chiria? in ce fel ma poate afecta asta pe mine?

Da, se poate introduce in contabilitate, dar trebuie inregistrat la ANAF, d-voastra veti plati impozit de 16% si contributie sanatate.

3) trebuie sa declar la finante ceva? ce se intampla daca nu declar si ei baga in contabilitate chiria?

Da, acest contract se inregistreaza la ANAF si se depune formularul 220 [ link extern ]

Vedeti aici mai multe detalii [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
avril_dor a scris:

Legea 241/2005:

Art. 9. - (1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este obligatorie declararea venitului din chirie la anaf? care e consecința nedeclarării? Bianca Adriana Bianca Adriana Bună ziua, mai este obligatorie declararea venitului obținut din chirie la Anaf și care este consecință nedeclararii acesteia pt anul în curs, pt ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea facturilor... andree2014 andree2014 Buna ziua...sper ca ma poate ajuta cineva cu o intrebare!!!Firma unde lucrez nu a inregistrat toate facturile emise de catre furnizori,acest fapt constituie ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)