avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângerea greșit îndreptatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângerea greșit îndreptatã

Din cauza unui abuz al CNADNR – mi-au întocmit un proces verbal pentru lipsa rovinietei (deși aveam rovinietă valabilă) pe care l-au trimis după aproape trei ani – a trebuit să îi dau în judecată.

Deoarece în procesul verbal era stipulat ca contestațiile se fac la judecătoria pe raza căreia s-a comis așa-zisa infracțiune, am făcut plîngerea la Buzău fără să știu că între timp s-a dat o lege conform căreia aș fi putut să îi dau direct la judecătoria sectorului 3, pe raza căreia află domiciliul meu).

Așadar am fost la Buzău, iar acolo judecătorul a invocat o excepție de neteritorialitate (sper că am ținut bine minte) și m-a trimis la sectorul 3. Întrebarea mea este dacă nu ar fi trebuit ca judecătoria Buzău să îndrepte direct plîngerea către judecătoria sectorului 3, pe cale administrativă.

Am văzut că legea nr. 202 din 25 octombrie 2010 (Legea nr. 202/2010) privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor specifică în mod explicit faptul că „plângerea greșit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanța de judecată se trimite pe cale administrativă organului competent.”, dar nu mi-e clar dacă se aplică și proceselor civile.

De asemenea, avînd în vedere că am cerut cheltuieli de judecată, pot introduce la cheltuielile de judecată cele făcute cu prezentarea la Buzău? Mă gîndesc că nu este vina CNADNR că justiția ne-a trimis de colo-colo. Sigur, nici eu nu sînt vinovat, deci nu văd de ce ar trebui să plătesc eu din buzunar aceste cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: meioza , utilizator 18:33, 18 Iunie 2014
Buzaul va trimite la Bucuresti dosarul. Veti primi citatie de acolo.
Nu, am primit citație de la Buzău, m-am prezentat, iar judecătoarea a solicitat instanței (!) să accepte excepția de neteritorialitate (și evident că a și acceptat-o!) și abia apoi m-a trimis la București...
O sa primiti si de la Bucuresti citatie acasa
Da, după cum povesteam, deja am fost acolo. Întrebările mele erau altele:

1. Deplasarea la Buzău poate fi inclusă în cheltuieli de judecată?
2. În conformitate cu legea accelerării soluționării proceselor și pentru a salva timpul și banii contribuabililor, dar și ai părților, nu ar fi trebuit să fie trimis de la Buzău la București de la bun început?
Dvs ati investit Buzaul cu cererea Dvs. Nu puteti invoca necunoasterea legii ca sa cereti bani pt drumul la Buzau. De asemenea, atat timp cat dvs ati indreptat o cerere catre Jud Buzau, ei trebuie sa se pronunte pe competenta in sedinta publica.

Alte discuții în legătură

Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta GMarin GMarin In data de 17.02.2010 am cumparat rovinieta ptr.autoturism pentru un an de zile. In data de 03.05.2010 am schimbat numarul de inmatriculare raminind acelasi ... (vezi toată discuția)
Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)