avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ABUZ AL POLITIEI RUTIERE ROMANE?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ABUZ AL POLITIEI RUTIERE ROMANE?

Pe data de 08.06.2014 am intrat pe teritoriul Romaniei conducand un autovehicul cu numere galbene de inmatriculare,germane.In vama am fost oprit de catre politie si mi s-a inmanat o instiintare si mi s-a spus ca incepand cu data de 15.06.2014 nu se mai permite accesul pe teritoriul Romaniei cu autovehicolul cu numere galbene.In localitatea Apasu de sus am fost oprit in trafic de catre politia rutiera prilej cu care mi s-a retinut permisul de conducere,dandu-mi-se o dovada pentru 15 zile si spunandu-mi-se ca este interzic chiar din data de 08.06.2014 accesul pe teritoriul Romaniei cu autovehicul cu numere galbene de Germania.Totodata mi s-a incheiat proces verbal pe care,considerandu-ma nedreptatit,am refuzat sa il semnez.As dori sa stiu daca mi s-a comis o nedreptate din punct de vedere legal si ce as putea sa fac in continuare pentru a-mi recupera permisul de conducere.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:23, 17 Iunie 2014
Totodata mi s-a incheiat proces verbal pe care,considerandu-ma nedreptatit,am refuzat sa il semnez

Semnarea e de luare la cunostinta, trebuia semnat, contestat si cu certificatul de grefa v-ati fi luat permisul.
Acum, mai pierdeti o luna asteptand sa va vina pv-ul acasa ca apoi sa il contestati.
Dupa comunicarea PV contraventie,in termen de 15 zile ,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata siconsemnata contraventia
Concomitent cu depunerea plangerii,solicitati si eliberarea de certificat de grefa in baza caruia veti putea recupera provizoriu permisul-pana la solutionarea de catre instanta a plangerii dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto neprimire pv contraventie woe woe Buna, am intrat in intersectie pe culoare galbena semafor, agentul a insistat ca a fost rosu si n am avut nici pofta de cearta, nici de mita. Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)