avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto neprimire PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto neprimire PV contraventie

Buna, am intrat in intersectie pe culoare galbena semafor, agentul a insistat ca a fost rosu si n am avut nici pofta de cearta, nici de mita.
Am refuzat semnarea PV, mi s a retinut permisul si eliberat dovada.
Probabil PV a sosit prin posta cu recomandata, nu am fost sa ridic.

A inceput perioada de suspendare permis, am legal vreo obligatie de a nu ma urca la volan atat timp cat n am primit PV pe care sa il pot contesta?
Bună ziua.
Întrucât vi s-a reținut permisul de conducere, singurul document care atestă că aveți drept de conducere este dovada de circulație. După expirarea acesteia, puteți conduce doar în situația în care ați formulat o plângere împotriva procesului-verbal de contravenție (chiar și necomunicat), acesta fiind singurul mecanism care poate conduce la suspendarea măsurilor dispuse împotriva dvs.
Sfatul meu este să contestați procesul-verbal, menționând în cuprinsul plângerii că nu vi-a fost comunicat și vă rezervați dreptul de a aduce completări acțiunii introductive, în termen de 15 zile de la momentul comunicării acestuia.
După depunerea plângerii, solicitați eliberarea unui certificat de grefă (în care să se menționeze numărul dosarului, părțile și nr. procesului-verbal contestat), iar cu acest certificat vă prezentați la sediul poliției și vi se va restitui permisul, până la soluționarea definitivă a plângerii.
Ar fi ideal ca plângerea să o înregistrați personal (fie dvs, fie prin avocat) la registratura instanței și să aveți pregătită și cererea pentru eliberarea certificatului de grefă, să o depuneți în același timp, crescând șansele de a vi se elibera certificatul de grefă în aceeași zi (depinde de fiecare instanță).
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu flori25rac flori25rac Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa: -miercuri ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei rutiere romane? marianapruteanu marianapruteanu Pe data de 08.06.2014 am intrat pe teritoriul Romaniei conducand un autovehicul cu numere galbene de inmatriculare,germane.In vama am fost oprit de catre ... (vezi toată discuția)