avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... curs zile libere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

curs zile libere

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca atunci cand un functionar public merge la un curs de 7 zile, in interes de serviciu, in alta localitate, trebuie sa isi ia acele zile din concediul de odihna sau e invoit? Exista o baza legala in acest sens?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alinus1128 , utilizator 19:05, 17 Iunie 2014
Potrivit art.158 C.mun., durata concediului pentru formare profesională nu poate fi dedusă din durata concediului de odihnă anual şi este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul.

Art.117 din Legea nr.188/1999:
Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.
Va multumesc pentru raspuns, o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani concediu odihna, temei legal Enya2011 Enya2011 Va rog urgent daca stie cineva, ce temei legal exista pentru [u]plata concediului de odihna[/u] neefectuat in cazul unui functionar public, care si-a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna intrerupt de concediul medical Nastasia D. Nastasia D. Buna seara. Lucrez intr.o institutie publica doar de cateva luni, la Resurse umane. Am urmatoarea situatie: o functionara intra in CO din 21 aprilie pana in 16 ... (vezi toată discuția)
Cine suporta plata transportului daca mi se face rechemare? In cazul in care sunt in concediu fiind plecata intr-o alta localitate din tara si conducerea institutiei imi face rechemare la serviciu,cine suporta plata ... (vezi toată discuția)