Buna ziua, am urmatoarea intrebare: am achizitionat un teren, pentru a-mi construi pe acesta o casa de vacanta. Ulterior, am facut intregul dosar pentru PUZ, insa Primaria din comuna respectiva mi-a respins avizarea, comunicandu-mi faptul ca, pe terenul meu trece "un drum de care", pe care se facea anterior transhumanta, oierii mergand pe exact acolo cu oile la munte. Mentionez ca acest "drum de care", nu apare pe cartea funciara. Acum, problema nu ar fi asta, intrucat, conform proiectului meu de casa, drumul trece intr-adevar peste proprietatea mea, insa nu afecteaza viitoarea casa, si de asemenea, sunt dispus sa imi "restrang" proprietatea, pentru a avea loc acest drum. Insa, dl. primar doreste sa mute acest drum, din pozitia sa, intr-o alta pozitie care defapt trece exact pe locul proiectului meu de casa - probabil din rautate. Acum, intrebarea mea este: pot cumva sa fac o actiune de rectificare CF, prin care sa cer cartii, ca, printr-o expertiza sa constate existenta sau inexistenta acestui drum, care sa fie trecut pe cartea funciara, si sa ramana definitiv intr-o anumita pozitie, pentru a ma bucura si eu de proprietatea mea, si de a putea construi aceasta casa de vacanta?
Sau ar trebui urmata o alta cale?
Cel mai recent răspuns:
Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
14:51, 18 Iunie 2014