avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Scoaterea unui teren din fondul silvic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Scoaterea unui teren din fondul silvic

Bună ziua! Sunt proprietarul a 2500 m de pădure situat în extravilanul orașului Pitești. Terenul are deschidere la o strada asfaltata la marginea unui cartier rezidențial. Mai pe scurt pe o parte a drumului sunt construite imobile și pe

o parte se afla o pădure de pini în care dețin și eu aceasta suprafața.
As fi interesat dacă exista vreo posibilitate în care as putea construi o locuință personala pe acest teren?
Sau alta metoda de a beneficia de acest teren, în momentul de fata doar plătesc impozit pe acest teren dar nu am nici un beneficiu.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Zamfirandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:08, 6 Mai 2020
Terenul ce categorie de folosinta are in titlul de proprietate? A fost padure candva si s-a exploatat? S-a ras tot?
Terenul este trecut ca și extravilan, pădure. Pădurea este încă în picioare.

Vladislav20 a scris:

Terenul ce categorie de folosinta are in titlul de proprietate? A fost padure candva si s-a exploatat? S-a ras tot?

Terenul este trecut ca și extravilan, pădure. Pădurea este încă în picioare.

Si cum doriti sa construiti o casa daca terenul este impadurit?
Primul lucru este sa inscrieti terenul in cartea funciara.
Dupa aceea puteti vorbi cu cei de la ocolul silvic sa vedeti care sunt modalitatile prin care puteti exploata acea padure, si cat lemn puteti scoate pe an. Chiar daca terenul este a dumneavoastra nu puteti sa radeti tot deodata.
Iar dupa ce terenul sau o parte din teren va fi ras, puteti sa il introduceti in intravilan (daca este posibil, daca nu atunci o sa puteti construi si pe extravilan dar doar casa de vacanta nu casa de locuit) si sa ii schimbati categoria de folosinta din padure. Probabil va fi necesar de PUZ pentru acest lucru.

Pentru a construi pe acest teren (in padure) puteti construi pe o suprafata de 5% din total da nu mai mult de 200 m2. Deci in cazul dumneavoastra o sa puteti construi o casa de vacanta cu suprafata construita la sol de maxim 125 m2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism mary2009 mary2009 Am cerut certificat de urbanism pentru casa de vacanta sau cabana turistica, deoarece detin teren extravilan cu categoria de folosinta padure. Desi sunt ... (vezi toată discuția)
Constructie teren intravilan - fond forestier cbc0812 cbc0812 Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Schimbarea categoriei de folosinta a terenuui Cabinet avocat Calin Pipernea Cabinet avocat Calin Pipernea Am urmatoarea problema: clientul a cumparat un teren in suprafata de 4 ha si in contractul de vinzare-cumparare si in titlul vechi de proprietate este ... (vezi toată discuția)