avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... social
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

social

Debransare.Am un apartament cu 3 camere cu repartitoare montate pe calorifere, 4 la numar.In iarna lui 2012si2013 am tinut repartitoarele inchise,incalzind apt. cu panouri electrice.Anul acesta am decis sa scot caloriferele ca sa nu mai dau bani pentru citirea repartitoarelor ce erau la 0 fiind inchise.Domnii de la societatea de incalzire mi-au cerut 600 de lei pentru proiect de debransare si debransare.Apartamentul este proprietate,asa ca am decis sa scot singur caloriferele,de ce sa le dau lor 600de lei?Mi-au zis ca destabilizez instalatia de incalzire daca o fac singur,dar fiind caloriferele inchise nu a fost tot acelasi lucru?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:47, 17 Iunie 2014
Procedura de debransare de la sistemul centralizat este legal prevazuta si se dovedeste cu document eliberat de furnizorul de agent termic
Puteti beneficia de scutirea de la plata caldura in sistem centralizat numai daca prezentati documentul legal eliberat de catre furnizorul de agent termic local
In situatia in care se opereaza debransari de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,legal,trebuie executat SET
Iata ce prevede Legea 325/2006 referitor la deconectare / debransare:
Art.30
..................
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Calcul suprafata radianta la cei racordati in sitemul centralizat. tommari tommari Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana doreste montarea unei centrale electrice (intr-un bloc cu mai multe apartamente), este obligata sa ceara ... (vezi toată discuția)