avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul suprafata radianta la cei racordati in sitemul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul suprafata radianta la cei racordati in sitemul centralizat.

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana doreste montarea unei centrale electrice (intr-un bloc cu mai multe apartamente), este obligata sa ceara aprobare la societatea de termoficare? Daca da, conform carei legi?
Cum influienteaza calculul calduri la celelate apartamente un apartament ce si-a anulat caloriferele si se incalzeste electric?
Care este diferenta la calcul intre un apartament contorizat cu repartitoare mereu inchise si un apartament care branseaza caloriferele si se incalzeste electric?

Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:51, 16 Septembrie 2014
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana doreste montarea unei centrale electrice (intr-un bloc cu mai multe apartamente), este obligata sa ceara aprobare la societatea de termoficare?

In blocul cu mai multe apartamente este infiintata asociatie de proprietari ?
Daca actualmente beneficiati de utilitati prin sistemul centralizat si intentionati sa va debransati de la sistemul centralizare de alimentare cu agent termic,este necesar sa solicitati acordul furnizorului de agent termic,in temeiul legii nr 325/2006 serviciul public de furnizare a agentului termic pentru deconectarea apartamentelor cititi Capitolul VI sectiunea 5, art.30 punctele 2, 4-6
Indiferent daca ai centrala electrica s au pe gaz pentru debransare de la sistemul centralizat al blocului ai nevoie de acordul celor de la RADET si presedintelui de bloc. Orcum trebuie sa luati o firma specializata pentru proiect.
In Legea 325/2006, art.30 se prevede:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.

Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Social florinblaga florinblaga Debransare.Am un apartament cu 3 camere cu repartitoare montate pe calorifere, 4 la numar.In iarna lui 2012si2013 am tinut repartitoarele inchise,incalzind ... (vezi toată discuția)
Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)
Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)