avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... informatii clauze abuzive banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

informatii clauze abuzive banca

Doresc sa stiu daca pot actiona in judecata banca,cu un contract de credit ipotecar in care banca in primii 3 ani a avut comisioane abuzive dupa care aceleasi comisioane au fost cumulate intr-unul singur,totodata schimbandu-mi si contractul.Sunt multe detalii de discutat dar in prima faza as dori sa stiu daca as putea recupera acele comisioane si totodata scoaterea lor.
Cel mai recent răspuns: Bodea Lavinia , Avocat 20:47, 17 Iunie 2014
Bună seara,

Da, se poate introduce o acțiune împotriva băncii. Cererea de chemare in judecata se intemeiaza pe incalcarea dispozitiilor Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

În cazul în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru ca clauzele cu privire la aceste comisioane să poată fi considerate abuzive, instanța va constata nulitatea absoluta a clauzelor si va dispune restituirea sumelor percepute în mod nejustificat.

Există multe dosare împotriva Volksbank care au fost câștigate de clienți. Cu toate acestea practica instanțelor nu este unitară, unele admit astfel de cereri, altele le resping.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificare clauza abuziva in contract de credit leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig un proces daca dau in judecata banca ptr un comision de risc de 30 euro/luna. S-au mai castigat astfel de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)
Clauze/comisioane abuzive credit Tbuha88 Tbuha88 Buna ziua, Se mai poate actiona banca in instanta pentru clauze/comisioane abuzive in situatia in care creditul a fost achitat? Va multumesc, (vezi toată discuția)