avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocati si avocati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocati si avocati

Buna ziua!
Nu vreau sa jugnesc pe nimeni fara motiv asa ca incerc sa gasesc un raspuns corect la o problema.

Un amic din mediul rurlal, fara acces la net si cam credul a patit un necaz.
Era sofer si intr-o curba a derapat si din invarteala pe sosea a intrat in coliziune cu un Logan care venea din sens opus.
In urma accidentului au fost victime care nu s-au constituit parte civila dar politia a inceput cercetarea penala pt vatamare corporala din culpa.
Politia, dupa doi ani, il cheama pe amic sa declare cum s-a intamplat si ... atentie .. daca e dispus sa plateasca expert in dinamica accidentului ca sa grabeasca terminatea mai repede a cercetarii si trimiterea in judecata.

Amicul, stiind ca a fost la volan si stiindu-se vinovat a semnat ca e de acord si a si platit in contul Min Justitiei acest expert.

Acum, la o luna de la aceasta plata, . .atentie!! .. vine un avocat si ii arunca o idee. Daca el angajeaza un alt expert, expert parte, si acest expert constata ca celalalt autoturism implicat in accident avea o viteza peste limita admisa pe acel sector de drum .. ei bine .. va fi culpa comuna si va putea cere niste bani de la acel conducator auto, pe baza RCA.

In acest moment nici nu e trimis in judecata, nici nu se cunoaste raportul de expertiza a expertului desemnat de politie.

Intrebare: de ce avocatul respectiv insista ca ACUM e momentul sa angajeze un expert parte?? Ce motiv ar putea exista??
Eu i-am sugerat sa astepte sa vada raportul de expertiza a expertului desemnat de politie si apoi sa actioenze.

Scuze pt postarea poate prea lunga.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Tonyde, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:55, 19 Iunie 2014
Expertul parte pate fi necesar in acest caz.
Daca nu are acum expert e posibil sa nu ma poata avea ulterior.
si cam pe ce motiv sa ia bani de la celalalt conducator auto ?
ceva nu se leaga.
chiar nu vad ce despagubiri si pentru ce ar primi ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul platit de mine m-a gasit vinovat cyan cyan intr-un accident produs acum 2 ani politia invinuieste de producerea acestuia pe unul dintre conducatorii auto. intrucat una dintre persoanele din masina ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un expert judiciar tehnic auto Chirita1986 Chirita1986 Buna ziua, Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident rutier cu victime.Persoana care consider ca este vinovata pentru producerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier aly aylyna aly aylyna Buna ziua. Anul trecut in luna iulie am avut un acident de circulatie care s-a soldat cu ranirea unei persoane( 30 zile de ingrijiri medicale).Victima mi-a ... (vezi toată discuția)