dacidaci a scris:
Acum se judeca fondul, au fost 5 infatisari pentru ca cealalta parte nu s-a prezentat, iar saptamana trecuta a fost adus cu mandat.
Doar martorii sunt aduși cu mandat la proces. ”Cealaltă parte” este poliția.
Poliția este pârât în cauză (mai exact spus intimat, dar nu termenii de specialitate contează acum). Pârâtul nu are obligația să se prezinte la proces și, neavând această obligație, nici nu poate fi adus cu mandat. Doar martorul are obligația să se prezinte și să depună mărturie și doar el poate fi adus cu mandat.
Este bine să vă clarificați aceste aspecte pentru că altfel nu puteți să faceți pentru soț niște apărări scrise care să îl ajute.
dacidaci a scris:
Eu mi-am facut procura ca sa-mi reprezint sotul, dar presedintele mi-a atribuit calitatea de martor.
Dvs. nu ar trebui să aveți calitatea de martor în cauză. Potrivit art. 315 Cod procedură civilă, soțul nu poate fi ascultat ca martor, cu excepția cazului în care ”părțile convin ca acesta să fie ascultat”. Din ceea ce ați scris dvs. aici nu rezultă că soțul dvs. și poliția ar fi convenit, expres sau tacit, ca dvs. să fiți ascultată ca martor.
dacidaci a scris:
S-a amanat pentru a se obtine o confirmare de la serviciul 112 privind ora la care am sunat eu si cealalta parte. Nu pricep de ce se leaga de vecinul pentru ca nu l-am actionat pe el, ci am contestat procesul-verbal. Ce pot face acum? Va rog mult, invatati-ma ce trebuie sa fac?
La întrebarea dvs. nu găsiți un răspuns pe un forum. Acțiunile viitoare depind de ceea ce s-a întâmplat până acum la cele cinci termene și de ceea ce se va întâmpla la termenul următor.
Răspunsul la întrebarea din titlu este simplu: veți întocmi un înscris intitulat ”note scrise” (înțeleg că vă judecați potrivit noului Cod de procedură civilă), înscris care va fi semnat de soțul dvs. Chiar dacă îl veți întocmi dvs., acesta trebuie, pentru instanță, să pară făcut de soț (nu mi-e clară situația dvs. referitoare la calitatea de martor). Notele scrise se depun, de obicei, după ce s-au încheiat dezbaterile, adică la terminarea procesului. Dvs., pentru că nu stăpâniți domeniul și e posibil să vă încurcați, e mai bine reluați în notele scrise ceea ce ați scris în plângere.