avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren si construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren si construire casa

Buna ziua,
as dori un sfat intr-o situatie complicata. Am mostenit de la parintii mei un apartament pe care l-am vandut, iar cu banii respectivi doresc sa construiesc o casa. Terenul destinat construirii acesteia il cumpar de la varul meu si, deoarece nu am copii, ar urma ca fiul sau sa beneficieze la un moment dat atat de teren cat si de casa ce se va construi. Problema consta in faptul ca sotul meu are trei copiii care ar putea avea si ei dreptul la o eventuala mostenire, deoarece am inteles ca doar terenul poate fi considerat bun propriu nu si casa care, desi va fi construita doar din banii mei, va deveni bun comun.
Intrebarea este: ce act pot incheia, inainte sau dupa construirea casei, astfel incat nepotul meu sa fie sigur ca nu va avea probleme in viitor, si totodata nici unul dintre noi sa nu fim expusi riscului de a ramane fara locuinta.
As mai dori o clarificare in ceea ce priveste separatia de bunuri in timpul casatoriei, aceasta conduce la lipsirea de orice drept a sotului supravietuitor, in cazul in care nu a contribuit cu bani la edificarea unui bun propriu celuilalt sot?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:55, 21 Iunie 2014
Rezolvati intai cu sotul. Banuiesc ca acum sunteti casatorita sub regimul comunitatii de bunuri, cam cum sunt 99,99% dintre cuplurile casatorite din Romania. Treceti la regimul separatiei de bunuri. Va dau un link, cititi acolo cam ce inseamna asta
[ link extern ]
Daca nu v-ati lamurit, intrebati-ma si sper sa va fiu de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. urmeaza sa ma casaroresc si dorim sa ne construim ... crissaelena crissaelena Buna ziua. Urmeaza sa ma casaroresc si dorim sa ne construim o casa pe terenul viitotului sot. Eu am strans o suma de bani(10000 euro), bani stransi din ... (vezi toată discuția)
Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. va avea dreptul soțul meu la ea? Angelica84 Angelica84 Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune ginutz_a ginutz_a Daca voi construi casa impreuna cu viitorul sot pe un teren al parintilor, cum pot face sa se mentioneze in acte ca terenul este bun dinaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)