Buna ziua,
Este vorba de un proces de mediere contra administratoruluui de bloc.
Daca sunt chemate partile la mediere, contractul se semneaza inmediat dupa sedinta de informare, nu exista timp de gindire?
M ar interesa care sint onorariile pe sedinta, intr o mediere constra administratorului de bloc.Litigiul este pentru 800 euro.
Nu mi trebuie onorariul exact, un interval de aproximare este OK :)
Multumesc
fiecare mediator are libertatea sa stabileasca singur onorariile sale. acestea difera in functie de complexitatea cauzei, de zona geografica.....muuulte aspecte, insa ceea ce este clar este ca nu au tarife impuse. Deci mergeti la ce mediator doriti si daca nu va convine onorariul (pe care il puteti negocia) atunci aveti libertatea sa mergeti la altul.
Există și timp de gândire, părțile trebuie să decidă în cunoștință de cauză dacă vor tranșa conflictul prin procesul de mediere.Dacă vor decide acest lucru, abia apoi se va semna contractul de mediere și se va stabili data și ora ședinței de mediere.
Onorariul se negociază cu părțile și se achită în părți egale de ambele părți.
@legally_aid:
Multumesc pentru raspuns.
Inca o intrebare , daca se poate, incerc sa ma lamuresc...
Cum pot sa fac , pentru ca sedinta de informare sa fie separata, in sensul, nu vreau sa ma intalnesc cu administratorul meu de bloc, este destul de traumatizant si abuziv verbal...
Nu l am vazut vorbind niciodata, doar urlind....:)
Întocmai cum a precizat colega mea, ședințele de informare pot avea loc separat. De altfel, chiar și în varianta în care veți opta pentru soluționarea conflictului prin mediere, puteți alege să nu vă întâlniți în sesiuni comune, ci doar în sesiuni separate.