Am fost infiat de sotul al 2 lea al mamei la virsta de 9 ani.Pina atunci am fost crescut de parintii mamei ,invatatori la 50 km de domiciliul mamei.La 6 luni de la infiere cind am fost adus in familia mamei cu sotul nou ,mama a ramas gravida ,iar eu am fost batut si trimis inapoi la bunici..!Cu bunicii am stat pina la 22 ani cind m-am casatorit si am plecat din casa bunicilor!Casa bunicilor mi-a fost promisa mie,dar mama s-a mutat in ea ,vinzind casa primita de ea la 18 ani de la parintii ei,respectiv bunicii mei!La moartea tatalui adoptiv nu am fost chemat la succesiune sub motivul ca acesta n-are propietati!Nu sunt primit in domiciliul mamei sub pretextul ca sora mea nascuta cu sotul cel care m-a infiat are contract de intretinere cu mama ,ea declarindu-se stapina casei mamei!Suspicionez acest contract de intretinere!Cind merg acol se cheama politia ,sub marturii mincinoase ca deranjez ordenea pubilca primesc amenzi de 1000 lei..!Ce pot face sa fiu repus in drepturi?Pot mosteni mama naturala?Va rog un sfat,poate cineva ma poate ajuta!Casa este evaluata la 120000 euro in centrul Craiovei,Agronomie!Va multumesc,va doresc o zi buna!Liviu-Mama traieste,impreuna cu ea am stat 1,6 ani toata viata mea!!!!!!!
aveti dreptul sa mosteniti si pe tatal adoptiv la fel ca un copil natural. Daca aveti dubii ca ati fi putut mosteni ceva de la acesta puteti ataca actul de succesiune la care nu ati participat. In privinta mamei o veti mosteni dupa decesul dansei cu aceleasi drepturi ca si sora Dvs. Cat timp este insa in viata, este mostenitoarea bunurilor bunicilor si are dreptul sa faca orice doreste cu respectivele bunuri. Nu puteti sa o fortati sa va permita accesul in imobilul pe care il detine in proprietate indiferent daca are sau nu vreun contract cu sora. Daca va vrra sa va excluda de la mostenire ii poate face fiicei vanzare cumparare sau donatie. La momentul respectiv puteti incerca sa atacati donatia daca va incalca rezerva succesorala dar daca va proceda la vanzarea imobilului nu va puteti impotrivi.( acestea in conditiile in care bunicii sunt decedati, caci daca nu sunt v-ar putea face Dvs act de v-c pe imobil)
Ma gindesc ca nu am avut niciodata mama si ..tata!Am fost aruncat ca o masea stricata!Cred ca n-am fost niciodata fiul acestei ..doamne!Pot sa cer eu decaderea din drepturi fiu-mama ?Ca tot nu sunt recunoscut prin diferite manevre -contract de intretinere!Ma simt lezat ca n-am simtit niciodata afectiunea acestei doamne!La sc de ofiteri am fost refuzat dupa examen deoarece tata era puscarias!Tata ...cel cu infierea mea!Va multumesc,o zi frumoasa!
Nu mai traiesc!Prin acel contract i-a dat imobilul si terenul-curtea aferenta!Sora mea n-avea servici,ulterior avea drepturi salariale f.mici!Am reclamat si la politie,am fost trimis la judecatorie!Contractul a fost facut in 2006.am aflat de el in 2010..!Multumesc pentru sprijin,o zi buna!