Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc.
Am fost casatorita aproape 20 de ani iar in anul 2003 am divortat, in timpul casatoriei am cumparat un apartament de la stat s-a platit un avans din jumatatea apartamentului apoi in rate, timp de un an f.sotului i s-a oprit pe statul de plata diferenta.Apoi mama f.sotului ne-a facut acte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru o casa de la tara, noi am ridicat o alta casa in locul celei care a fost.Mentionez ca pe cele doua contracte a imobilelor suntem trecuti amandoi soti si am contribuit la tot ce am realizat amandoi .Dupa ce am divortat f.sotul s-a mutat la casa de la tara iar eu am ramas in apartament cu doi copii trecuti de majorat.Problema este ca in momentul cand a plecat f.sotul a luat foarte multe bunuri de valoare din casa( de uz casnic, bijuterii, electrocasnice,un automobil Dacia s.a) printre care toate actele chiar si buletinul meu.Cand el sa mutat au fost lasate si unele datorii pe care eu le-am achitat.In momentul de fata el a deschis actiune de partaj doar pentru apartament.Va rog sa imi spuneti ce sanse sunt sa imi ramana mie apartamentul iar eu sa-i cedez partea mea pentru casa de la tara, el nu vrea sa ajungem la nicio intelegere.Ce trebuie sa fac, ce dovezi imi trebuiesc,cum trebuie sa procedez.Va multumesc.
In cazul unui proces de partaj se iau in considerare toate bunurile comune (dobandite in timpul casatoriei).Orice intelegere este lovita de nulitate!Judecatorul va tine cont de contributia fiecaruia la dobandirea bunului comun si decizia lui va fi in acest sens!Eu zic sa va adunati probe...chitante,facturi,martori care stiu de contributia dv la achizitionarea bunurilor .sa faceti un inventar cu toate bunurile din timpul casatoriei....angajati un avocat si depuneti o intampinare la cererea fostului sot,in care sa aratati masa bunurilor comune partajabila.Retineti,aveti sanse sa ramaneti cu apartamentul doar daca demonstrati in fata Instantei ca fostul sot a beneficiat de mai multe bunuri din masa comuna fara ca partajul sa fie facut,chiar daca nu detineti chitante,faptul ca sunteti mama a doi copii pe care i-ati crescut se considera contributie la masa bunurilor comune....in fine ,av. va va sfatui mai mult!!!
Trebuie sa solicitati si dvs. partajarea tuturor bunurilor imobile si mobile pe care le detineti in comun. Cautati toate chitantele , documentele pentru a demonstra datoriile platite dupa plecarea sotului si constructia casei la soacra dvs.
Consultati un avocat direct pentru a depune intampinare si reconvetionala.
Masa partajabila trebuie sa fie alcatuita din toate bunurile realizate in timpul casatoriei. Faptul ca fostul sot nu a trecut si casa de la tara va indreptateste sa faceti si d.-stra. cerere reconventionala si sa raspundeti printr-o intampinare la cererea acestuia, insa va trebui sa va angajati un avocat din timp pentru a pregati apararile si impreuna sa va ganditi si ce probe veti solicita.
Suntem aici sa va indrumam dar e nevoie sa aveti totusi un aparator, deoarece cu sfaturi si pareri nu veti reusi mare lucru.
Situatia prezentata este complexa si trebuie sa fie analizata cu atentie .Deasemenea e bine sa aveti actele de proprietate cat si celelalte inscrisuri pentru a pune cap la cap toate probatoriile. Succes!
Va multumesc foarte mult pentru informatiile obtinute in cadrul acestui forum.Am angajat un avocat deja am avut si prima infatisare numai ca nu am fost destul de informata.O sa va tin la curent si sper sa fi fost doar din "lipsa de timp "acum la inceput...inca odata mii de multumiri
Indraznesc sa va mai cer ajutorul, acum o saptamana am avut iarasi proces, s-a depus intampinare si reconvetionala, dar avocatul meu fiind reprezentat de alt avocat,dansul este in concediu, iar eu nu stiu ce se va intampla la urmatorul proces daca eu va trebui sa aduc instantei anumite dovezi sau trebuie sa astept sa vad ce pretentii va cere fostul sot.Va cer aceste sfaturi deoarece eu am gasit de munca in strainatate pentru cateva luni si voi lasa sa ma reprezinte avocatul meu, numai ca in situatia de fata sunt tare nelinistita dar nu am alta solutie, sper sa ma intelegeti,
In mare as vrea sa stiu ce se va intampla la urmatoarea infatisare, daca eu nu ma voi prezenta la proces vor fi probleme sau dezavantaje?.Va multumesc foarte mult.
Divort + partaj
viorelmirza
Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)