Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc.
Am fost casatorita aproape 20 de ani iar in anul 2003 am divortat, in timpul casatoriei am cumparat un apartament de la stat s-a platit un avans din jumatatea apartamentului apoi in rate, timp de un an f.sotului i s-a oprit pe statul de plata diferenta.Apoi mama f.sotului ne-a facut acte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru o casa de la tara, noi am ridicat o alta casa in locul celei care a fost.Mentionez ca pe cele doua contracte a imobilelor suntem trecuti amandoi soti si am contribuit la tot ce am realizat amandoi .Dupa ce am divortat f.sotul s-a mutat la casa de la tara iar eu am ramas in apartament cu doi copii trecuti de majorat.Problema este ca in momentul cand a plecat f.sotul a luat foarte multe bunuri de valoare din casa( de uz casnic, bijuterii, electrocasnice,un automobil Dacia s.a) printre care toate actele chiar si buletinul meu.Cand el sa mutat au fost lasate si unele datorii pe care eu le-am achitat.In momentul de fata el a deschis actiune de partaj doar pentru apartament.Va rog sa imi spuneti ce sanse sunt sa imi ramana mie apartamentul iar eu sa-i cedez partea mea pentru casa de la tara, el nu vrea sa ajungem la nicio intelegere.Ce trebuie sa fac, ce dovezi imi trebuiesc,cum trebuie sa procedez.Va multumesc.
Discutati cu avocatul dumneavoastra si stabiliti cu el cum trebuie sa actionati. Prezenta dumneavoastra nu este obligatorie la proces, insa ar fi bine sa lasati avocatului toate actele pe care le detineti si care dovedesc aprortul dumneavoastra la achizitionarea bunurilor comune. Si ar mai trebui sa-i indicati si adresa exacta a unor persoane care pot sa depuna marturie pentru dumneavoastra.
Divort + partaj
viorelmirza
Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)