avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Conventia pentru evitarea taxarii duble intre statele ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Conventia pentru evitarea taxarii duble intre statele europene

Buna,

Situatia mea este urmatoarea: am un job care imi permite lucrul de acasa, motiv pentru care merg destul de des in vizite in afara tarii la prieteni care lucreaza in Eu. Prietena mea face facultatea intr-o alta tara si acum sunt aici de ceva vreme.

Exista o lege conform careia daca stau mai mult de 6 luni trebuie sa raportez la autoritati, mi se da rezidenta si, aparent, trebuie sa platesc taxe (mi-a venit scrisoare oficiala in acest sens). Problema mea este ca eu deja platesc taxe in Romania, prin deducerea din salariu.

Autoritatile de aici imi spun ca, confirm actului mentionat in titlu, pot sa initiez un demers prin care sa fiu taxat intr-un singur stat european.

Intrebarea mea este: deoarece compania la care lucrez nu poate declara ca lucrez in afara tarii in actele proprii si, ca atare, va continua sa plateasca taxele catre stat, exista vreo varianta pentru mine sa nu trabuiasca sa platesc din buzunarul propriu taxele din cealalta tara?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:10, 23 Iunie 2014
Legea este daca lucrati intr un stat mai mult de 183 de zile trebuie sa depuneti actele pt asa ceva.
Trebuie sa depuneti un formular la fiscul respectiv prin care declarati ca nu lucrati in statul respectiv, ca veniturile le aveti din RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impozitare salariu. Raoul16 Raoul16 Buna ziua. Sunt rezident roman, dar sunt salariat si sunt taxat intr-o tara cu care Ro nu are acord de evitare a dublei impuneri. Ca si perioade, muncesc sub ... (vezi toată discuția)
Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)
Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)