avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Un salariat care a decedat lucra 6ore la o firma, 1 ora la o firma si 1 ora la o firma.Ajutorul de deces in valoare de 2298 lei il ia de la fiecare firma unde a lucrat, adica ar insemna sa ia de trei ori suma de 2298 lei sau ia de la o singura firma?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 18 Iunie 2014
Ajutorul de deces prevazut de Legea pensiilor publice nr.263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru decesul salariatului se ridica de la Casa teritoriala de pensii, unul din documente fiind certificatul de deces, pe care se pune viza de catre functionarul de la ghiseu.
In mod logic, se acorda o singura data.
Daca intrebati de ajutor de inmormantare, prevazut in Contractele colective de munca ale firmelor unde a lucrat, atunci ajutorul se acorda cu respectarea prevederilor respective din fiecare contract colectiv de munca.
Ajutorul de deces se plateste o singura data, de catre un singur angajator care va scrie pe verso-ul certificatului de deces (in original) "ACHITAT", data, semnatura si stampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor de deces codrutamaria6 codrutamaria6 Sunt angajata la stat de curand a decedat mama si am solicitat ajutor de inmormantare de la locul de munca dar mi saspus cacinu se da .Asi dori sa i-mi zica ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca decedeaza un salariat cu mai multe CIM, acesta poate primi ajutor de deces de la toate firmele la care este salariat, sau numai de la firma la care are ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare roman123 roman123 sotia unui pensionar militar care a avut si contract de munca la un srl pote ridica ajutorul de inmormantare de la acest srl_? (vezi toată discuția)