avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deschidere cont curent minori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deschidere cont curent minori

Buna ziua, este posibil sa se poate deschide un cont curent pentru minori (pentru incasarea pensiei de urmas, in urma decesului mamei) fara sa fie nevoie de prezenta tutorelui, care in acest caz este alcoolic, fara serviciu iar copii nu beneficiaza de acei bani... Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: maryus777 , utilizator 20:02, 18 Iunie 2014
Minorul are capacitate de exercițiu restrânsă, motiv pentru care e nevoie și de acordul tutorelui. Dacă are mai puțin de 14 ani e imposibil de deschis un cont în nume propriu, fără prezența unui părinte pentru că nu are nici măcar o carte de identitate.

P.S.: Când eram elev mi-am deschis un cont pentru tineri între 14-26 ani la o bancă pentru că aveam nevoie de card. Domnișoara mi-a dat actele acasă să le semneze părinții și i le-am adus înapoi. Nu știu cât de regulamentară a fost treaba, dar nu a fost nevoie de prezența lor în fața ghișeului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
Radu9, utilizator
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor ia bani din casă și cumpără păsări. care e răspunderea vânzătorului? 1Andreea1 1Andreea1 Bună ziua. O cunoștință de a mea a vândut unui copil minor(14 ani) niște păsări într-o perioada lunga de tine. Banii au fost furati de la părinți ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unei masini pe numele unui minor vladutzvlad vladutzvlad am 17 ani, si vreau sa imi cumpar o masina, sa fac inscrierea pe numele meu. Se poate face inscrierea pe numele meu desi nu am 18 ani ??? (vezi toată discuția)
Vreau să obțin pensie de întreținere de la tata, dar sunt minoră - am 17 ani. pot să îl dau eu în judecată? Miha_Ela17 Miha_Ela17 Buna, vreau sa imi dau tatal in judecata pentru pensia de intretinere .Am 17 ani si sunt in clasa a XI.a Mama a zis ca nu se baga ,deci intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)