Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o casa a familiei(10 mostenitori printre care si mama mea). Problema este cu o matusa de-a mea careia, din cauza neplatii taxelor, i s-a pus sechestru pe partea ei din casa. Cum as putea sa cumpar imobilul in aceste conditii? Exista posibilitatea ca, la un notar, in prezenta matusii mele si a unui functionar ANAF sa platesc catre ANAF valoarea partii matusii mele pentru ridicarea sechestru(si daca da as putea intra astfel in proprietatea partii acesteia?)? Precizez ca datoria catre ANAF a matusii mele este mai mare decat valorea partii din casa pe care o detine.
Multumesc anticipat.
Luand pe rand intrebarile:
1. Nu cred ca ANAF sa execute vreodata o cota-pate dintr-un imobil
2. Cred ca cel mai simplu ar fi sa cumparati de la matusa cota pe care o detine, cu tot cu sarcini, dupa aceea sa achitati datoriile catre ANAF, acestia radiaza sarcina si ati incheiat problema.
3. Nu cred ca un reprezentant ANAF sa se deplaseze la un notar.
4. Platind creantele care greveaza o cota de proprietate nu va vor face automat proprietarul acelei cote parti.
Este posibil ca eu sa nu fi inteles corect, in sensul in care doriti sa achitati doar contravaloarea cotei si nu a intregii creante catre ANAF. In aceasta situatie, adresati-va ANAF, si vedeti ce solutie va ofera ( plata integrala a creantei, plata sumei pe care o propuneti, evaluarea imobilului si plata cotei, etc...)