avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere la locul de munca dupa concediul pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la locul de munca dupa concediul pentru crestere copil

Buna ziua, anul viitor va trebui sa ma intorc la locul de munca dupa ce am stat 2 ani cu copilul acasa! Ideea este ca eu as vrea sa nu mai lucrez in locul respectiv si as vrea sa stiu daca imi dau demisia imi vor fi recunoscuti ca si vechime in munca cei doi ani in care am stat cu copilul acasa? am inteles din alte surse ca as fi obligata sa ma intorc la vechiul loc de munca cel putin 6 luni de zile pt a-mi fi recunoscuti cei doi ani de concediu! Este adevarat? Va multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:29, 19 Iunie 2014
1. OUG nr.111/2010 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
Art.22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.


2. Nu sunteti obligata sa va intorceti la vechiul loc de munca cel putin 6 luni de zile pentru a va fi recunoscuti cei doi ani de CCC.
Perioada de concediu pentru crestere copil (CCC) va este recunoscut indiferent daca veti relua activitatea la acelasi angajator sau in alta parte si chiar daca dupa CCC nu veti mai lucra.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si demisia beuskiss beuskiss buna ziua. Sunt in CCC pana la sfarsitul lui septembrie. Nu prea as vrea sa ma intorc la locul actual de munca, dar nu mi-am gasit in alta parte. Ce se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru vechime FeticCristina FeticCristina Am facut 10 ani vechime cu cei 2 de crestere copil, imi poate spune cineva de unde pot obtine o adeverinta cu acesti 2 ani cat am stat in post (pre) natal? Sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil-inapoi la munca part2 IanosiBea IanosiBea Si inca o intrebare! Daca ma intorc la vechiul loc de munca cat timp sunt obligata sa stau ca sa-mi recunoasca astea 2 ani de concediu de crestere ... (vezi toată discuția)