avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda ITM

Buna ziua. Cu ocazia unei inspectii a ITM in ianuarie 2014 o institutie publica este sanctionata contraventional cu amenda pentru nerealizarea masurilor mentionate iin planul de prevenire si protectie care au stat la baza obtinerii avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite , termenul de realizare al acestora fiind 1.11.2013. In conditiile in care pe parcursul anului 2013 institutia sanctionata a notificat in mai multe randuri ITM cu privire la faptul ca datorita restrangerilor bugetare impuse de ordonatorul principal de credite este in imposibilitate de a achizitiona bunurile necesare si de a realiza amenajarile prevazute in plan, se poate formula o plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei pe motiv ca aceasta nu a fost aplicata cu respectarea prevederilorart. 16 din OG 2/2001?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 18 Iunie 2014
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Amenda de recuperat aser aser am platit o amenda pt.proces verbal de contraventie si taxa de despagubire rovinieta acum 6 luni deoarece nu aveam timp in 15 zile de la primire sa formulez ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal itm mircea_arj mircea_arj Buna ziua, as avea si eu o problema:in data de 19.06.2014 am primit instiintare sa ne prezentam la ITM pe 22.07.2014, data la care s-au verificat actele de ... (vezi toată discuția)