avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV nulitate absoluta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV nulitate absoluta

Buna ziua tuturor,

Am luat o amenda pe care am si achitat-o(am avut 77km/h in localitate).
Am vazut ca in PV agentul constatator in loc sa imi puna Bloc 5 acesta a pus NR 5 si ca mi-a lasat loc gol la sectiunea Bl. La adresa din buletin nu am NR doar Bloc. Intrebarea mea este: am o sansa ca acest proces verbal sa fie lovit de nulitate absoluta pe baza acestei erori?
Am citit ca nulitatea absoluta se acorda doar in anumite conditii insa nu stiu daca aceasta se poate aplica si in cazul meu!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:19, 18 Iunie 2014
Doaaammmneee ...aia nu este cauza de nulitate absoluta.
Ia uitati aici care sunt cauzele de nulitate absoluta:
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.
Ok, am inteles.
Are rost sa o contest in instanta sau nu?(am sanse de castig sau nu)
Asa doar de "distractie", dar altfel nu !! (cred ca se intelege asta si din mesajul anterior).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie nicu_is nicu_is Buna ziua comunitate ! vin cu o intrebare, in cazul in care exista un raspuns pentru speta mea. Am fost oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala legea nr. 50/1991 aricici aricici Coproprietari, sot si sotie, obrin o autorizatie de constructie; nu se respecta prevederile autorizatiei, si in final sunt sanctionati contraventional. ... (vezi toată discuția)