alinedelea a scris:
Va rog, as dori o opinie foarte documentata, privind legalitatea acestei modalitati de a face disponibilizari (chiar si in insolventa) si cate sanse de castigare a unui proces de anulare a deciziei de concediere , credeti ca exista ?
Va raspund doar pentru ca nu a facut-o nimeni pana acum ... fara a avea pretentia ca emit opinii foarte bine documentate (cred ca alea se dau in scris si contra unui onorariu :tooth: ).
alinedelea a scris:
Directorul de Resurse Umane decide ca cea mai buna solutie de a rezolva aceasta sarcina este de a insarcina la randul lui , pe directorii sucursalelor companiei sa intocmeasca liste cu cei pe care doreste sa-i disponibilizeze.Desi contractul colectiv de munca prevedea anumite criterii de disponibilizare, directorii nu au tinut cont de ele , modalitatea de intocmire a listelor, fiind in functie de afinitati, nepotisme si relatii si in nici unul din cazuri criteriul competentei la locul de munca.
Ia uitati ce spune legea:
Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.
Mai mult ca sigur ca pana la final toti vor ramane fara munca, dat fiind natura procedurii falimentului.